Ta skjermopptak med Utklippsverktøy i Windows 11
Utklippsverktøy:

I den oppdaterte utgaven av Utklippsverktøy kan du merke et område på skjermen som skal være med i opptaket, og så er det bare å klikke på Start for å lagre et videoopptak.

Enklere skjermopptak i Utklippsverktøy i Windows 11

Snart trenger du ikke et eget program for å ta opptak av det som skjer på skjermen. Hvis du har Windows 11 på datamaskinen, blir funksjonen snart innebygd i programmet Utklippsverktøy.

Av og til er det enklere å forklare andre hvordan de utfører en oppgave i Windows eller finner noe på nettet hvis du kan vise dem et opptak av hvordan det gjøres.

Derfor har vi i Fordelssonen av og til lagt ut programmer som både kan lagre videoer og bilder av det som foregår på skjermen – for eksempel det glimrende programmet ShareX.

Men snart trenger du ikke lenger et eget program for å ta opp video av skjermen. I hvert fall ikke hvis du bruker Windows 11. 

Utvidet funksjon i Windows 11

Hvis du har Windows 11 på pc-en, vil du nemlig snart få en oppdatering som legger til funksjoner i Utklippsverktøy. 

I Utklippsverktøy, både i Windows 10 og 11, kan du i dag ta bilder av det som vises på skjermen, såkalte skjermbilder.

Den nye funksjonen som er på vei til Utklippsverktøy i Windows 11, inneholder muligheten til også å ta opptak av det som skjer på skjermen, for eksempel skrivebordet, et åpent program eller det som foregår i nettleseren.

Med denne funksjonen kan du raskt og enkelt lage en kort video der du viser en bestemt handling. Videoen kan du sende til de som skal se hvordan det gjøres.

> Les også: Slik tar du et skjermbilde på datamaskinen

Opptaksfunksjonen til det nye utklippsverktøyet er veldig enkelt å bruke.
Mye enklere:

Opptaksfunksjonen til det nye utklippsverktøyet er veldig enkelt å bruke. Der andre programmer krever større ferdigheter, merker du bare et område og klikker på Start i Utklippsverktøy.

Prøv den nye funksjonen allerede i dag

Hvis du er med i Microsofts Insider-program, kan du prøve den nye utgaven av Utklippsverktøy allerede i dag.

Funksjonen er innebygd i Utklippsverktøy versjon 11.2211.35.0.

Vi har tidligere skrevet en artikkel om Windows Insider-programmet, der vi viser hvordan du blir med i den eksklusive klubben. Den kan du lese her.

> Les også: Slik gjør du skjermopptak i Windows 10

Kanskje du er interessert i...