Nå får enda flere Windows 11 på pc-en
Er det din tur?

De første har for lengst fått Windows 11 gjennom Windows Update, og nå er tiden kommet til den neste store gruppen.

Nå får enda flere Windows 11 på pc-en

Nå kan du begynne å følge med på Oppdatering og sikkerhet i Windows-innstillingene. Microsoft har begynt å sende verktøyet Tilstandskontroll for pc – og Windows 11 – ut på enda flere datamaskiner.

Når Microsoft lanserer en ny, stor Windows-oppdatering – eller en ny Windows-versjon, som tilfellet er med Windows 11 – skjer det i faser, slik at selskapets servere kan følge med.

Nå har Microsoft nettopp meddelt at selskapet er klart til neste fase av utrullingen av Windows 11.

Så hvis du fortsatt ikke har fått tilbud om Windows 11 i Oppdatering og sikkerhet i Windows 10-innstillingene, kan det være at ventetiden snart er over.

> Les alt om Windows 11 her

Pc-en må være oppdatert

Du får imidlertid bare tilbud om Windows 11-oppdateringen hvis du har Windows 10 build 2004 eller nyere, og hvis du har installert sikkerhetsoppdateringene for september 2021.

I tillegg må maskinvaren naturligvis oppfylle de strenge kravene til Windows 11.

Det enkleste er å åpne innstillingene i Windows 10, velge Oppdatering og sikkerhet, og deretter kontrollere og installere de tilgjengelige oppdateringene. Så er du klar til Windows 11. 

> Les også: Så god må pc-en være for å kjøre Windows 11

Windows 11-verktøy sendes ut til alle

Samtidig har Microsoft nettopp bekreftet at verktøyet Tilstandskontroll for pc, som kontrollerer om pc-en din er i stand til å installere og kjøre Windows 11, nå sendes ut til alle Windows 10-eiere via Windows Update.

Den vil dukke opp på pc-en din som en oppdatering med navnet KB5005463. Hvis du ikke er interessert i dette verktøyet, kan du bare avinstallere denne oppdateringen.

I denne nye utgaven av verktøyet finnes det nå også noen små diagnoseverktøy som forteller deg om pc-ens tilstand.

Microsoft tvinger verktøyet Tilstandskontroll for pc inn på pc-en din
Tilstandskontroll for pc:

I den nye versjonen av Tilstandskontroll for PC, som snart er tilgjengelig på datamaskinen din, finnes det også små diagnoseverktøy som gir en oversikt over datamaskinens tilstand.


Selv om det kan virke kontrollerende at du nå tvinges til å ha Microsofts verktøy installert på pc-en, er det likevel fornuftig.

I stedet for bare å få vite at pc-en ikke kan kjøre Windows 11 – eller bare vente forgjeves på operativsystemet i Windows Update – kan dette verktøyet gi svar på nøyaktig hva pc-en mangler før du kan installere den neste Windows-versjonen.

Last ned Windows 11 allerede i dag

Hvis pc-en din derimot kan installere Windows 11, trenger du imidlertid ikke vente på at Microsoft tilbyr den til deg.

Med verktøyet Installasjonsassistent for Windows 11, som du finner i Fordelssonen, kan du hoppe over køen og laste ned Windows 11 allerede i dag.

> Les også: Vi har oppdatert til Windows 11: Så lett var det

Kanskje du er interessert i...