Vi har oppdatert til Windows 11: Så lett var det
Windows 11-oppdatering:

Windows 11 er her, og vi har installert systemet på redaksjonens pc. Her kan du se hvordan det gikk. 

Vi har oppdatert til Windows 11: Så lett var det

Ventetiden er endelig over. Nå kan du oppdatere datamaskinen til Windows 11. Her viser vi hvordan du hopper over køen og får oppdateringen allerede nå. Forutsatt at pc-en din er klar for oppdateringen.

5. oktober 2021 av Niklas Ernst

Etter mye venting er dagen her: Microsoft er endelig klar med Windows 11, etterfølgeren til Windows 10.

Startmenyen er ny og moderne, du får mulighet til å kjøre Android-apper (snart), og ytelsen er optimalisert i forhold til Windows 10.

Men hvordan går du fra Windows 10 til Windows 11? Det gir vi deg svaret på i denne artikkelen, hvor vi oppdaterer redaksjonens egen pc.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Windows 11

Sjekk om pc-en din kan kjøre Windows 11

Som med enhver annen oppdatering er det alltid lurt å ta sikkerhetskopi av filene dine før du begynner, i tilfelle noe skulle gå galt under oppdateringen. Du kan få tips til sikkerhetskopiering her.

Når sikkerhetskopien er på plass, kan du begynne med trinn 1: Sjekk om pc-en din støtter Windows 11. Ellers fungerer ikke denne oppdateringsmetoden.

Vi har sjekket datamaskinen vår med Microsofts eget verktøy, Tilstandskontroll for PC, som undersøker om pc-en kan kjøre Windows 11.

Du kan lese alt du trenger å vite om Microsofts oppdateringsverkøy i denne artikkelen, slik at du også kan kontrollere om datamaskinen din oppfyller kravene.

Vi fikk vite at pc-en vår, som er en HP Pavilion 15-ec1813no, støttes og oppfyller de strenge kravene som Microsoft stiller til Windows 11. 

Derfor går vi videre til neste trinn.

LES OGSÅ: Viktig funksjon mangler i Windows 11 ved lansering

Klar for Windows 11?
Klar for Windows 11?

Det tok oss cirka en time å oppdatere en helt ny pc til Windows 11. Hvis du har en eldre pc, er det ikke sikkert du kan få Windows 11 i det hele tatt. 

© sdx15 / Shutterstock.com

Bruk Microsofts oppdateringsverktøy

Når du skal oppdatere Windows, gjøres det vanligvis i Windows Update, som du finner under Innstillinger og Oppdatering og sikkerhet på pc-en. 

Men siden veldig mange vil ha Windows 11-oppdateringen, kan det ta både uker og måneder før du får tilbud om oppdateringen automatisk.

Derfor bruker vi i stedet Microsofts eget oppdateringsverktøy, Windows 11 Installation Assistant, som gjør at vi kan hoppe over køen og laste ned Windows 11 allerede nå. 

Det samme kan du – forutsatt at pc-en din støtter Windows 11.

Du kan laste ned Windows 11 Installation Assistant her i Fordelssonen

Når du har lastet ned programmet til datamaskinen og åpnet det, er du klar til å laste ned Windows 11.

LES OGSÅ: Se forskjellene: Windows 11 vs. Windows 10

Slik oppdaterer du pc-en til Windows 11

Da vi åpnet programmet Windows 11 Installation Assistant, fikk vi umiddelbart beskjed om at pc-en vår oppfyller kravene til Windows 11. Det samme skal du helst se når du åpner programmet.

Deretter klikker du på Aksepter og installer.

Nå er det bare å følge anvisningene på skjermen og være tålmodig. Oppdateringen kan nemlig ta en stund.

For oss tok det cirka en time å installere Windows 11.

LES OGSÅ: Her er alt Microsoft har fjernet i Windows 11 

Enkel, rask og gratis oppdatering til Windows 11

Når oppdateringen er lastet ned, starter pc-en automatisk på nytt, og oppdateringen installeres.

Deretter var HP-maskinen vår oppdatert til Windows 11 og klar til bruk. Det var en overraskende rask og enkel affære.

Hvis du har problemer med å oppdatere til Windows 11, kan du prøve en annen av Microsofts anbefalte metoder, som du finner her.

Det er gratis å oppdatere fra Windows 10 til Windows 11. Og hvis pc-en din ikke er kompatibel og dermed ikke kan oppdateres, kan du glede deg over at du kan fortsette å bruke Windows 10 til midten av 2025. Først da slutter Microsoft å støtte Windows 10.

Kanskje du er interessert i...