Windows 11 får snart en ny og savnet lydfunksjon
Lydkontroll:

Hvis du også er irritert over den begrensede lydkontrollen i Windows, er det heldigvis gode nyheter. 

© Shutterstock

Ny lydkontroll på vei til Windows 11

Det har tatt sin tid, men snart blir det mye enklere å styre lyder og musikk i Windows. Her kan du se hvordan det fungerer – og hvordan du kan få utvidet lydkontroll allerede i dag.

27. januar 2023 av Niklas Ernst

Hvis det er ett område der Microsoft har sovet i timen i mange år, er det lydkontroll.

Når du klikker på det lille lydikonet på oppgavelinjen i Windows, er det nemlig forsvinnende lite kontroll du får over volumet og hvor lyden skal spilles av fra. På samme måte som det er merkelig begrensende at du ikke kan velge ulike volumer for ulike programmer.

LES OGSÅ: Nytt i Windows 11: Gjør skjermopptak direkte i Windows

Har du ønsket deg bedre kontroll over lyden i Windows, har du måttet ty til tredjepartsprogrammer som f.eks. suverene EarTrumpet, som du kan laste ned fra Fordelssonen her på nettsiden vår.

EarTrumpets lydkontroll til Windows
EarTrumpet:

Med EarTrumpet installert kan du styre lyden individuelt for ulike programmer i Windows. En lignende funksjon er nå på vei til Windows 11, men vi vet ennå ikke når den kommer til deg.

© EarTrumpet


Programmet EarTrumpet er en genial utvidelse av den innebygde lydkontrollen, og den gjør det enkelt å justere det generelle lydnivået og nivået for hvert aktive program på pc-en.

LES OGSÅ: Vi har oppdatert til Windows 11 – så enkelt var det

Microsoft har endelig lyttet

Men nå har Microsoft (endelig) gjort noe med de manglende mulighetene i Windows. Nå kan mediet The Verge fortelle at det er skjedd store endringer i lydkontrollen i den nyeste utviklerversjonen av Windows 11.

LES OGSÅ: Del filer mellom pc-ene dine trådløst

Microsoft har nå implementert mye av samme funksjonalitet fra EarTrumpet direkte i Windows. Dermed blir det altså enklere å styre volumet i forskjellige programmer, slik at musikken din fra Spotify for eksempel kan være høy, mens varsler fra e-postprogrammet kan skrus ned. 

Nedenfor kan du se den nye volumkontrollen i utviklerversjonen. 

Prøv funksjonen før den kommer i Windows

Det blir også enklere å bytte lyd mellom høyttalere, kablede hodetelefoner og Bluetooth-lydkilder, slik at du selv kan velge hvor lyden skal komme ut.

LES OGSÅ: Slik oppdaterer du driverne i Windows 11

Inntil videre er funksjonen bare en skjult funksjon i utviklerversjonen av Windows 11, så vi vet ennå ikke når den blir en del av det vanlige Windows. 

Men hvis du vil ha samme funksjonalitet umiddelbart, kan du altså allerede nå laste ned EarTrumpet fra Fordelssonen til både Windows 10 og 11.

Du kan se en gjennomgang av den nye Windows 11-funksjonen i en engelskspråklig video her:

Kanskje du er interessert i...