Bruk favorittappene i Windows
APPER:

Senere i år finner du sannsynligvis også Android-apper når du besøker Microsoft Store fra Windows-pc-en. I mellomtiden kan du koble telefonen til pc-en med funksjonen Din mobil. 

Slik bruker du Android-apper i Windows

Det finnes på langt nær like mange apper til Windows som til Android, men nå kan du bruke alle mobilappene direkte i Windows.

Da Microsoft i juni i fjor presenterte Windows 11, kunne de også vise hvordan det så ut hvis du lastet ned Android-apper direkte fra Microsoft Store og kjørte dem i Windows 11.

Den gangen var meldingen at denne funksjonen også ville være en del av Windows-versjonen som selskapet lanserte i oktober i fjor, men som kjent skjedde ikke det.

Til gjengjeld er Android-apper inkludert i de nyeste prøveversjonene av Windows 11 i Windows Insider-programmet, som nå testes av frivillige.

Forventningen er at funksjonen kommer i en Windows 11-oppdatering senere i år.

> Les alle artiklene om Windows 11 her

Bygger på Amazon Appstore

I stedet for å inkludere Google Play Butikk i Windows 11, har Microsoft inngått en avtale med nettgiganten Amazon, som også har sin egen Android-appbutikk som brukes på Amazons nettbrett og e-boklesere. 

Microsoft samarbeider også med prosessorprodusenten Intel om den nye funksjonen ettersom det krever litt ekspertise å få apper som er programmert til CPU-typen ARM til å fungere på Intels X86-system.

Når du senere i år kan installere og starte Android-apper direkte fra Windows 11, skjer det ved at du åpner nye Microsoft Store.

Her kan du søke etter og laste ned Android-apper som er installert på datamaskinens harddisk.

> Les også: Kjøp den beste e-bokleseren til e-bøkene dine

Derfor er det smart med apper i Windows

Det finnes et økende antall apper som ikke har et tilhørende Windows-program og som heller ikke fungerer i nettleseren. Dette gjelder spesielt kommunikasjonsapper som Instagram og Snapchat.

Med den kommende Windows 11-funksjonen får du mulighet til å bruke alle disse appene på pc-en i stedet for bare på mobiltelefonen.

Du får også det beste fra begge verdener fordi du dermed ikke er tvunget til enten å kjøpe et nettbrett med Android, en Chromebook eller en Windows-pc. 

Nå kan du bruke Windows 11 og fortsatt kjøre Android-appene dine.

> Les også: Åtte kostnadsfrie apper du bør ha på mobiltelefonen

Funksjonen Din mobil gjør det mulig å bruke Android-appene på Windows-pc-en
Din mobil:

Funksjonen Din mobil, som finnes i både Windows 10 og 11, viser appene du har installert på mobiltelefonen. Når du dobbeltklikker på en av dem, åpnes appen i et lite vindu.

Kjør Android-apper i Windows 10 og 11 nå

Du trenger imidlertid ikke vente på at oppdateringen til Windows 11 skal bli klar. Med funksjonen Din mobil, som allerede finnes i både Windows 10 og 11, kan du pare telefonen med datamaskinen og kjøre appene dine direkte på pc-en.

I Windows kan du se en oversikt over appene du har installert på telefonen, og du kan starte dem direkte på pc-skjermen.

Det er naturligvis et ekstra steg i forhold til den kommende funksjonen der Android-apper er innebygd i Windows ettersom du er avhengig av en tilkoblet telefon. Men det fungerer ganske upåklagelig.

I Komputer for alle 05/2022, som er ute nå, kan du lese en komplett veiledning til funksjonen Din mobil og se hvordan du bruker appene i Windows.

> Les hele artikkelen i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...