Gode apper til mobilen

Det finnes mange gode gratisapper til telefonen. Her får du åtte nyttige apper til både iOS og Android.

© Shutterstock

8 gratisapper du bør ha på telefonen

Det finnes et nesten ufattelig antall apper i Apple App Store og Google Play Butikk, men de fleste bruker de samme, ganske få appene. Her har du åtte smarte apper du kanskje ikke kjenner.

Det er ingen mangel på gode gratisapper til telefonen i Google Play Butikk eller i Apple App Store.

Det kan tvert imot være vanskelig å få oversikt over det omfattende utvalget.

Mange støvsuger topplistene for å finne ut hvilke apper som er uunnværlige, men det finnes gode apper som ikke nødvendigvis får den oppmerksomheten de fortjener.

Derfor har vi funnet frem til en håndfull gode apper. Blant dem er det kanskje noen du ikke kjenner fra før, og de koster ingenting.

  1. Dreams
  2. Kahoot!
  3. Lifecake
  4. EasyPark
  5. Vinmonopolet
  6. Yr
  7. De fleste helsedata på ett sted
  8. En app som redder liv 

1. Dreams – En bankrådgiver i lommeformat

Ifølge appen selv er det rasjonelt å spare, men mennesker er stort sett emosjonelle, og derfor trenger de fleste litt hjelp med sparingen. Det får du her. Appen har blitt til i samarbeid med Storebrand, men overfører penger til hvilken bankkonto du vil – som du kobler til appen ved hjelp av BankID. Det er bare å drømme …

> Android - Klikk her

> iOS - Klikk her

2. Kahoot! – En digital quizmaster

Kahoot! er en glimrende tjeneste for å lage spørreleker med mange deltakere. Quizzene kan inneholde spørsmål av mange typer som blir vist på en pc-skjerm, mens appen fungerer som et digitalt svarark for hver enkelt deltaker. Det er en morsom form for spørrelek for hele familien.

Her kan du få hjelp til å lage dine egne quizzer med Kahoot! – eller du kan prøve quizzen til Komputer for alle.

> Android - Klikk her
> iOS -
Klikk her

Kahoot quiz app
Kahoot

Kahoot! er superpopulær blant både barn og voksne. 

© Hi-Point Shutterstock.com

3. Lifecake – Følg familiens minste på nært hold

Lifecake gjør det lett for hele familien å følge de yngste medlemmenes første skritt og skoledag. Med appen kan hele familien være med og bidra til et album med bilder og videoer. 

I tillegg er det spesielt smart at det kun er foreldrene som kan avgjøre hvem som skal ha tilgang til det digitale fotoalbumet.

> Android - Klikk her

> iOS - Klikk her

4. EasyPark – Unngå irriterende parkeringsbøter

Du behøver ikke lenger å lete febrilsk etter riktig parkeringsautomat når du skal parkere i de store byene. Med EasyPark-appen er det lett å kjøpe og forlenge parkeringstiden rett fra telefonen. Du behøver ikke engang å være i nærheten av bilen når du vil forlenge parkeringstiden.

> Android - Klikk her
> iOS - Klikk her

5. Vinmonopolet – For deg som liker vin

"Jeg er ikke noen stor vinkjenner, men når jeg en gang imellom kjøper vin, ville jeg vært fortapt uten appen fra Vinmonopolet", sier artikkelforfatteren i bladet.

Det er bare å ta et bilde av strekkoden på flasken med telefonen, så gjenkjenner appen vinen og gir pris, en kort smaksbeskrivelse og nærmeste Vinmonopol.

> Android - Klikk her
> iOS - Klikk her

6. Yr – detaljerte og nøyaktige værutsikter

Yr-appen bør finnes på enhver mobiltelefon, nettbrett eller pc. Den gir suveren oversikt over værutsiktene, uansett hvor du befinner deg i verden, og den er forbløffende treffsikker. Den forteller om det er en dag for gummistøvler eller bade­bukse og er en uvurderlig hjelp når man planlegger ferieturen.

> Android - Klikk her

> iOS - Klikk her

7. De fleste helsedata på ett sted

Husker du ikke hvor mange utleveringer av reseptpliktig medisin du har til gode? Vil du sjekke hvilke vaksiner du har tatt, bestille time hos eller bytte fastlege? Appen til Helsenorge samler alt på ett sted. Innlogging med blant annet BankID.

> Android - Klikk her
> iOS - Klikk her

8. En app som redder liv

Norsk luftambulanse har en app som vi håper du aldri får bruk for. Skulle det likevel skje en ulykke, hjertestans eller lignende, får alarmsentralen automatisk eksakt GPS-posisjon når du ringer fra appen, og alle hjertestartere i nærheten vises på et kart.

> Android - Klikk her
> iOS - Klikk her

Flere tips om digitale verktøy

I magasinet Komputer for alle nummer 11/2019 får du mange flere tips om gratis verktøy til mobil og pc. 

Vi har funnet flere gode og sikre gratisprogrammer til Windows som ikke koster noe. I bladet får du hjelp til å installere og bruke dem, og du får også tips om gratis hjemmesider som blant annet hjelper deg med å spare penger. 

> Som abonnent kan du også lese guiden i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...