Styr lyden i Windows 11
Styr lyden:

I Windows 11 kan du snart finjustere lydnivåene mye lettere med en ny lydmikser.

© Shutterstock

Slik bruker du den nye lydmikseren i Windows 11

Snart integreres en ny lydmikser i Windows 11, og det blir mye lettere å holde styr på lyden.

Kanskje har du opplevd at lyden i en app eller et program i Windows er slått av eller dempet. Noen ganger er løsningen å justere lydnivået i selve appen, men hvis det ikke nytter, må du gå inn i lydmikseren i Windows.

I Windows 10 har lydmikseren vært enkel å finne ved å høyreklikke på lydikonet på oppgavelinjen, men i Windows 11 er det annerledes.

Her må du nemlig gå inn i systeminnstillingene og klikke deg videre til lydinnstillinger for å finne en spesiell underkategori. 

Men dette endres nå ettersom Microsoft er i ferd med å teste en ny lydmikser som snart blir en del av Windows 11.

LES OGSÅ: Hodetelefoner tester hørselen din

Få full kontroll over lyden i Windows

I lydmikseren i Windows 10 og 11 kan du få full kontroll over lyden på datamaskinen. Her kan du først og fremst styre hvilken kilde som skal spille lyd på pc-en og for eksempel bytte mellom høyttalere og hodetelefoner.

I lydmikseren kan du også styre hvor høyt lydnivået skal være i diverse apper og programmer på pc-en. Du kan for eksempel dempe systemlydene i Windows helt eller sørge for at lydene i Google Chrome er høyere enn alle andre.

I Windows 11 kan du også velge at noen apper skal bruke pc-ens innebygde høyttalere, mens andre skal spille av lyder i tilkoblede hodetelefoner.

LES OGSÅ: Få bedre lyd fra pc-ens mikrofon

Slik blir den nye lydmikseren i Windows 11

Med den nye lydmikseren til Windows 11 kan du raskt og enkelt styre alle lydkilder og nivåer – akkurat som i Windows 10.

Du trenger bare klikke på panelet med lyd, wifi og batteri nederst til høyre i Windows 11, og så klikke på ikonet for lydutgang. Her vil den nye lydmikseren legges til som underkategori, der du kan styre lydene på pc-en.

Den nye lydmikseren blir for tiden testet, men det forventes at den blir en del av Windows 11 i en oppdatering om kort tid. Om det er snakk om uker eller måneder er imidlertid ikke kjent ennå.

LES OGSÅ: Slik bytter du lydkilde i Windows 11

Kanskje du er interessert i...