Få melding om Windows 11-oppdatering i Windows Update
Windows 11:

Ikke alle pc-er oppfyller kravene til nye Windows 11. Hvis datamaskinen din gjør det, får du snart beskjed direkte i Windows Update.

Snart får du direkte beskjed hvis pc-en din er klar for Windows 11

Neste gang du åpner oppdateringstjenesten i Windows-innstillingene, kan det hende du blir møtt av en gratulasjon der Microsoft forteller at pc-en din nå er klar for Windows 11.

8. september 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Windows 11 blir som en klubb der ikke alle kan bli medlem. 

Det er klart når du ser på minimumskravene til det kommende operativsystemet.

I noen tilfeller lever selv helt nye pc-er ikke opp til kravene med mindre du på forhånd har endret på verdier i pc-ens BIOS eller oppdatert hovedkortet.

Verktøy skulle gi svar

Det har naturligvis skapt en del forvirring blant potensielle Windows 11-brukerne siden du egentlig ikke aner om pc-en din kan kjøre operativsystemet. 

Microsoft lanserte riktignok et verktøy som kunne skanne pc-en for å se om den var kompatibel med Windows 11, men de trakk det raskt tilbake da verktøyet gav flere spørsmål enn svar.

For ikke lenge siden kom det en oppdatert versjon av verktøyet, som er mer utførlig i sin dom over datamaskinen som kanskje skal kjøre Windows 11. Men dessverre er denne oppdaterte utgaven av programmet bare tilgjengelig for medlemmer av Windows Insider. 

Les mer om den nye programversjonen her

Snart får du beskjed direkte på pc-en

Kanskje som en erkjennelse av at kommunikasjonen og klarheten var for dårlig i forbindelse med Microsofts skanneverktøy, har selskapet nå besluttet å kommunisere direkte i Windows Update.

Her vil du på et eller annet tidspunkt få beskjed hvis pc-en din allerede er klar til å laste ned og installere Windows 11.

Meldingen er kommet ut til de første i det tidligere omtalte Windows Insider-programmet, og planen er at alle med en Windows 11-klar pc vil få samme melding før Windows 11-oppdateringen er klar.

Du kan altså allerede i dag sjekke om meldingen ligger og venter på deg i Windows Update på din Windows 10-datamaskin.

> Windows 11 rulles ut fra 5. oktober 2021 – Les mer her

Nedenfor kan du se hvordan meldingen ser ut i den engelske versjonen.

Gå til Windows Update for å se om pc-en din er kompatibel med Windows 11
Windows Update:

Teksten som blir å finne i Windows Update forteller klart og tydelig hvis pc-en din er i stand til å kjøre Windows 11. Her er den engelske utgaven.

Her finner du meldingen

Du finner Windows Update, hvor meldingen vil dukke opp ved å åpne startmenyen i Windows 10 og velge Innstillinger

Klikk på Oppdatering og sikkerhet.

Velg Windows Update i menyen til venstre.  

Her vil du se meldingen når den er klar. Sjekk Windows Update med jevne mellomrom for å få svar på om pc-en din kan kjøre Windows 11.

Sjekk pc-en din allerede nå

Hvis du ikke har tålmodighet til å vente på meldingen fra Microsoft, kan du også sjekke pc-en din allerede nå.

Det tyske programvareselskapet har nemlig laget programmet Windows 11 Compatibility Check. Dette programmet undersøker pc-en din grundig, og du får klar beskjed om pc-en din kan installere Windows 11 eller ikke.

Hvis den ikke kan det, får du umiddelbart se hva den eventuelt mangler for å kunne kjøre operativsystemet. 

> Last ned Ashampoo Windows 11 Compatibility Check her <

Kanskje du er interessert i...