I Windows 11 kan du se hvor lang tid en oppdatering tar.
Oppdatering

Det kan være både frustrerende og ekstremt irriterende når Windows setter i gang oppdatering av pc-en og du oppdager at det legger beslag på datamaskinen i timevis. 

Snart kan du se oppdateringstiden i Windows

I den nyeste Windows 11-versjonen er oppdateringstiden angitt for Windows Update. Dermed slipper du at pc-en blir ubrukelig akkurat når du skal i gang med å jobbe.

Det er de færreste av oss som ikke har blitt irritert når vi skal bruke pc-en og oppdager at Windows er i gang med en oppdatering.

Når oppdateringer starter på verst tenkelig tidspunkt, er det ofte også oppdateringer som tar flere minutter eller timer. 

Den frustrasjonen slipper du kanskje med Windows 11. 

I hvert fall viser den nyeste versjonen av Windows 11, som kan lastes ned via Microsofts beta-program Windows Insider, at det nå er kommet en ny funksjon i oppdateringstjenesten.

> Les alt om Windows 11 her

Se på forhånd hvor lang tid det tar

I den nye såkalte build-versjonen av Windows 11 kan du allerede i dialogboksen til Windows Update se hvor lang tid Windows anslår å bruke på å installere oppdateringen.

Og dermed hvor lenge pc-en vil være ubrukelig.

Det betyr at du kan utsette oppdateringen hvis du får beskjed om at den vil ta f.eks. en time å installere, slik at du kan bruke pc-en akkurat nå.

Du kan også velge å installere oppdateringen umiddelbart hvis meldingen er at oppdateringen f.eks. bare tar 5 minutter og du først skal bruke pc-en om et kvarter.

Windows Update i Windows 11
Windows Update i Windows 11

Når du i Windows 11 får beskjed om at det er en oppdatering klar for pc-en din, får du også et estimat over lenge installeringen vil legge beslag på pc-en.

Windows Update i Windows 11
Oppdatering i Windows 11

Den samme meldingen ser du på startmenyen når du navigerer til knappene for å slå på og av pc-en.

Ikke helt ferdigutviklet funksjon

Dessverre varsler brukere som har installert den nyeste versjonen av Windows 11, at den nye funksjonen ikke er til å stole på.

De nevner at tidsangivelsene ikke stemmer med virkeligheten, og at en angivelse på f.eks. 5 minutter i virkeligheten tar mye lenger tid.

Det er imidlertid positivt at Microsoft arbeider med den nye tidsangivelsen, og vi får bare håpe at de klarer å finjustere den før den endelige versjonen av Windows 11 skal lanseres.

Vent med å installere Windows 11

Som vi tidligere har fortalt her på Komputer for alle, kan alle laste ned og prøve den kommende Windows 11 allerede i dag.

Vi kan imidlertid bare anbefale det hvis du har stor teknisk innsikt og ikke er redd for å oppleve mange flere feil enn du er vant til i Windows 10.

Derfor bør du også bare installere prøveversjonen av Windows 11 hvis du har en ekstra pc tilgjengelig som du ikke trenger til noe viktig. 

På din primære pc er det rett og slett for stor risiko for feil og avvik til at det er en god idé.

Kanskje du er interessert i...