Tastaturet mitt virker ikke!

Hjelp: Tastaturet mitt virker ikke!

En leser har et tastatur som det er lys i, men som ikke virker når han trykker på tastene. Her ser du våre fire forslag til løsning.

18. oktober 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Spørsmål?

Tastaturet og musen er nok det viktigste pc-tilbehøret, for uten det kan du verken bruke Windows eller kommunisere med maskinen.

I Spør oss-spalten spør leseren Eivind ekspertene våre om hvorfor det ikke skjer noe når han trykker på tastene, selv om det faktisk er lys i tastaturet.

Svar:

Her er fire gode tips fra vår ekspert om hva Eivind kan gjøre for å få tastaturet til å virke igjen :

  1. Hvis tastaturet er trådløst, kan det være feil på den trådløse tilkoblingen. Prøv derfor å koble sammen de to enhetene på nytt, for eksempel via Bluetooth.
  2. Hvis tastaturet er trådløst, kan det skyldes flate batterier (selv om det er lys i tastaturet) – prøv å bytte batterier.
  3. Prøv å oppdatere enhetsdriverne til tastaturet. Det gjør du ved å åpne Enhetsbehandling (søk i startmenyen), høyreklikke på det aktuelle tastaturet og velge Oppdater enhetsdriver.
  4. Hvis tastaturet ikke er trådløst, kan du ganske enkelt prøve å ta ut kontakten og sette den inn igjen, og deretter ta en omstart på pc-en.

Lær mer i debattforumet vårt

I Komputer for alles Spør oss-forum kan du lese andres datarelaterte spørsmål og se svar fra ekspertene våre.

Hvis du abonnerer på bladet, kan du også logge deg inn og stille spørsmål døgnet rundt, og kanskje til og med få andre leseres erfaringer med tilsvarende problemer.

Akkurat nå kan du prøve en utgave av Komputer for alle og få tilgang til både Spør oss-forum og Fordelssone med nesten 400 sikre og gjennomtestede programmer for kun kroner 29,-

 

Kanskje du er interessert i...