Google Maps i bil

Nå kan Google Maps gi deg et varsel når du er i ferd med å kjøre inn i et område hvor det er vanskelig å parkere. 

© Shutterstock

Google Maps hjelper deg å finne parkering

I mange av største byene i Europa vil Google Maps nå advare deg hvis det er vanskelig å finne parkering i det området du er på vei inn i.

30. august 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Google Maps har nettopp fått en oppdatering som kan være til hjelp når du er på biltur og skal parkere i en av de større byene i Europa.

Du taster inn stedet du skal til, og appen forteller om det er lett eller vanskelig å finne parkering på stedet. Slik blir det lettere å planlegge turen før du drar.

Den 29. august fikk 25 nye byer tilgang til parkeringshjelpen. Det betyr at 50 byer rundt om i verden nå har tilgang til tjenesten. Det forventes at flere byer kommer til etter hvert.

Når du ber Google Maps om å finne frem til stedet du skal til, for eksempel i København, vil en liten melding nederst på skjermen vise om det er lett eller vanskelig å parkere på stedet.

Tjenesten viser om det er lett, middels eller vanskelig.

I USA har funksjonen vært tilgjengelig en stund. Her har brukerne også muligheten til å la Google Maps fortelle dem hvor nærmeste parkeringsplass eller -hus er. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i de europeiske byene som nylig ble lagt til, men den kommer etter hvert.

Flere tips om hvordan du bruker Google Maps, finner du her.

Kanskje du er interessert i...