Rediger bilder i Windows Bilder
Rediger bilder i Windows:

Du kan redigere bildene dine i Windows, men hvis du vil gjøre omfattende redigering krever det et program fra en tredjepart.

© Shutterstock

Slik bruker du programmet Bilder i Windows

Windows' innebygde bildevisningsprogram, Bilder, kjenner du sannsynligvis godt til. Men verktøyet kan mer enn bare å vise bildene dine.

14. januar 2023 av Martin Lorentsen

I Windows finnes det innebygde verktøyet Bilder. Du har helt sikkert støtt på det på et tidspunkt. Når du dobbeltklikker på et bilde på pc-en, åpnes det vanligvis via Bilder.

Det er også det som er Bilder-appens hovedfunksjon, altså å vise bilder. 

Men Windows Bilder er ikke bare en bildefremviser. Du kan også bruke verktøyet til å foreta enkel redigering i bildene dine.

Windows' Bilder-appen er langt fra et omfattende bildebehandlingsprogram som Photoshop, men hvis du har behov for å rotere et bilde eller gjøre en rask beskjæring, kan du enkelt bruke Microsofts innebygde program til det.

LES OGSÅ: Rediger bildene dine direkte i nettleseren

Lag bilderedigering i Bilder i Windows

Bilder-appen i Windows kan også brukes til å redigere bilder. 

Når du åpner et bilde med det innebygde programmet, kan du klikke på knappen «Rediger bilde» og få tilgang til flere redigeringsverktøy.

I Bilder i Windows kan du rotere, speilvende og beskjære et bilde. Det er også mulig å legge til forskjellige filtre på et bilde og dermed friske opp fargene eller fjerne dem helt. 

I tillegg kan du justere lyset og skarpheten samt korrigere røde øyne.

Ønsker du at bildet skal justeres mer detaljert og bli enda flottere, krever det imidlertid et eksternt bildebehandlingsprogram. I den forbindelse er det verdt å besøke Fordelssonen, for her har vi lagt til et glimrende verktøy til fotoredigering.

LES OGSÅ: Nå kan du redigere bilder i OneDrive

Rediger bildene med ett klikk

Med et bildebehandlingsprogram kan du gjøre bildene dine betydelig flottere. Problemet er bare at det er en svært tidkrevende prosess å finjustere et bilde. 

Men dette endres nå med programmet Ashampoo Photo Optimizer.

For som du kan lese i Komputer for alle nummer 2/2023, kan du med bare ett klikk få et bilde optimalisert slik at lyset og skarpheten for eksempel er perfekte og fargene blir helt riktige.

Du som er abonnent kan laste ned Ashampoo Photo Optimizer fra Fordelssonen, der du også får en grundig veiledning til programmet.

Klikk her for å laste ned programmet fra Fordelssonen.

Hvis du ikke abonnerer på Komputer for alle ennå, kan du få programmet ved å følge denne lenken.

Et abonnement gir deg både alle magasinene våre med nyttige veiledninger til pc-en og tilgang til Fordelssonen, som er spekket med spennende programmer.

Kanskje du er interessert i...