Discord: Alt du trenger å vite om tjenesten
Discord

I programmet Discord kan du enkelt kommunisere med andre, både skriftlig, i tale og i videosamtaler.

© Shutterstock

Discord: Alt du trenger å vite om tjenesten

Det populære programmet Discord er utviklet for gamere som vil kommunisere skriftlig, i tale eller i videosamtaler mens de spiller dataspill.

9. september 2022 av Martin Lorentsen

Discord er et program som kan brukes til å kommunisere via Internett. Programmet er spesielt populært blant unge mennesker og pc-brukere som spiller dataspill.

Discord er nemlig utviklet for gamere ettersom programmet gjør det enkelt å være i kontakt med andre personer du spiller sammen med.

Dessuten er det mulig å dele skjermbildet i Discord, og du kan strømme live slik at andre kan følge med på spillet ditt eller du følge med på andre.

LES OGSÅ: Hva er Facebook Messenger?

Send meldinger i Discord

Discord er først og fremst en chattetjeneste.

Programmet fungerer som de fleste andre chattetjenester der du kan sende meldinger og GIF-er eller legge ved filer som bilder og videoer.

I Discord kan du skrive direkte til én person eller du kan opprette gruppesamtaler slik du kanskje kjenner det fra Facebook Messenger.

Alle samtalene dine blir sortert i en liste, og når du får en melding i Discord, vises en varsling på mobiltelefonen eller på pc-en.

LES OGSÅ: Meldingstjenesten Signal: Hva er det?

Bruk Discord til lyd- og videosamtaler

Discords store trekkplaster er lydbasert kommunikasjon. Når du spiller dataspill, har du nemlig sjelden tid til å kommunisere skriftlig.

Med Discord kan du i stedet enkelt snakke med lagkameratene dine i spillet. Det er bare å koble en mikrofon til Discord. Det gjør det både lettere å legge strategi i spesifikke dataspill, og det øker det sosiale aspektet ved å spille på nettet.

Discord blir også ofte brukt til samtaler som ikke har noe med gaming å gjøre, men hvor det kan snakkes om alt mulig og alle typer innhold deles.

Discord gjør det dessuten mulig å videochatte. Det kan du gjøre med mobilkameraet, eller med pc-en hvis du har koblet til et nettkamera.

LES OGSÅ: Du kan ha chattetjenesten aktiv selv om mikrofonen er dempet

Livestream med Discord

Discord er laget for gamere, og hvis det er noe en gamer gjør, så er det livestreaming.

Livestreaming går i all sin enkelhet ut på at en person deler skjermbildet sitt med omverdenen mens han eller hun spiller.

Med Discord er det mulig både å strømme til venner og bekjente, og du kan følge med på det andre spiller. Underveis i strømmingsøkten kan brukerne snakke med hverandre.

Skjermdelingen i Discord er ikke bare et underholdende element. Det kan også være spesielt nyttig å dele skjermbildet i Discord hvis det er behov for å vise konkrete funksjoner i et program eller spill.

LES OGSÅ: Så mye data bruker strømmingen

Discord
Discord på pc:

Med Discord installert på pc-en kan du enkelt kommunisere med dem du spiller med på nettet. Discord er svært populært, spesielt blant unge. 

Discord som sosialt medium

I programmet Discord må du først registrere deg som bruker. Det gjør du blant annet ved å velge et profilnavn.

I likhet med mange andre sosiale medier, er det i Discord mulig å bytte profilbilde, legge til en personlig beskrivelse og legge til venner i en venneliste.

På vennelisten i Discord kan du enkelt ringe eller skrive direkte til vedkommende hvis personen er tilkoblet. Det er også mulig å legge til venner ved å synkronisere med kontaktene på telefonen.

LES OGSÅ: Slik bruker du Google Chat

Servere på Discord

I Discord foregår størstedelen av kommunikasjonen på servere. Serverne fungerer som individuelle chatterom der du må inviteres inn for å være med.

På hver Discord-server, som alle kan opprette, er det bare serverens deltakere som kan følge med på kommunikasjonen. Du kan være deltaker på flere servere samtidig, og alle servere organiseres i en oversikt.

Hver server på Discord har dessuten forskjellige underkanaler. For eksempel kan det opprettes tekstkanaler der det bare utveksles tekstmeldinger, eller en såkalt «Voice Channel», der det bare kommuniseres med mikrofon.

LES OGSÅ: Prøv selv: Så rask er prosessoren din

Discord som gratis app og program

Discord er gratis og finnes både som program til pc-en og som app til mobiltelefonen.

Discord-appen kan lastes ned gratis fra Google Play Butikk hvis du har en Android-telefon, eller du kan laste ned appen fra Apple App Store hvis du har iPhone.

Discord til pc-en kan lastes ned fra Discords nettside. Hvis du abonnerer på Komputer for alle, kan du laste ned Discord fra Fordelssonen.

> Klikk her for å laste ned Discord fra Fordelssonen.

Discord-appen til smarttelefoner kobles automatisk til pc-versjonen når du er logget på enhetene dine. Det betyr at du kan skrive, snakke, strømme og dele skjermbilde med andre på tvers av enheter.

Kanskje du er interessert i...