Her vises Microsoft Store på et nettbrett
Microsoft Store:

På få sekunder kan du laste ned og installere apper og programmer fra Microsoft Store. 

© Shutterstock

Hva er Microsoft Store – og trenger jeg det?

I Microsoft Store kan du laste ned mange programmer og apper som gir datamaskinen ny funksjonalitet. Og det er både trygt og enkelt å komme i gang.

27. januar 2022 av Niklas Ernst

En gang for lenge siden måtte du finne frem en stor diskett fra skuffen, og ved hjelp av Windows Ledetekst måtte du fortelle datamaskinen at du ville installere et nytt program på den.

Senere var det cd-en som skulle settes i CD-ROM-stasjonen når programmene skulle installeres. Og da Internett kom ble det mulig å laste ned programmene rett til datamaskinen i form av .exe-filer, som kunne installeres direkte på datamaskinen.

I dag trenger du ikke engang laste ned og installere .exe-filer, for Microsoft har gjort det enda enklere og raskere å installere programmer på pc-en.

I Microsoft Store er det mulig å laste ned og installere programmer på pc-en med noen få museklikk.

Flere fordeler med Microsoft Store

Det er faktisk en rekke fordeler ved å laste ned programmene fra Microsoft Store fremfor å laste dem ned fra nettet.

En av fordelene er at appene du laster ned fra Microsoft Store, er testet og kontrollert av Microsoft. De skanner alle apper for virus, malware og lignende før de havner i Microsoft Store, slik at du er sikker på at datamaskinen ikke blir infisert med skadevare.

En annen ting som er nyttig, er at alle appene du har lastet ned automatisk blir knyttet til kontoen din. Dermed kan du enkelt finne og laste dem ned på nytt når du en gang i fremtiden skaffer deg en ny pc. 

Dermed er det enkelt å holde styr på programmer og apper du har betalt for, og som du enkelt kan laste ned på datamaskinen igjen.

LES OGSÅ: Etter lanseringen: Åtte nye feil i Windows 11

Vær litt forsiktig i butikken

Med de rosende ordene kan du fort tro at alt er fryd og gammen når du klikker på Microsoft Store-ikonet og beveger deg inn i Microsofts digitale gavebod. 

Det er imidlertid ikke hele sannheten.

Microsoft Store er nemlig fortsatt relativt ny, og sammenlignet med f.eks. Apples App Store eller Google Play Butikk, finner du bare en brøkdel av de samme programmene og appene i Microsoft Store. 

Og mange av appene du kan laste ned, er ikke nødvendigvis av særlig god kvalitet. Det er med andre ord langt mellom skattene, og du må lete godt for å finne de beste og mest brukervennlige appene. 

I det nye nummeret av Komputer for alle utgave 3/2022 har vi gjort jobben for deg og funnet 10 nye og geniale apper i Microsoft Store. Alle er gratis og gir deg nye, geniale funksjoner til Windows.

LES OGSÅ: Slik fjerner du programmene helt fra pc-en

Du kan kjøpe den nye utgaven av Komputer for alle der du kjøper blader, eller du kan allerede nå lese artikkelen i Fordelssonen her. 

Kanskje du er interessert i...