Slutt på Office-pakken
Slutt på Office:

Navnet «Microsoft 365» er det som nå blir brukt når det snakkes om kontorpakken fra Windows-giganten.

Microsoft: Snart er det slutt på Office

Alle pc-brukere vet at kontorpakken fra Microsoft heter Office. Men ikke veldig lenge til. I disse dager skifter nemlig Microsofts kontorflaggskip navn.

En vaskeekte sensasjon har slått ned i pc-verdenen.

Microsoft har nemlig annonsert at de dropper navnet Microsoft Office på selskapets kontorpakke. 

Pakken vil heretter heter Microsoft 365. Endringene er allerede i ferd med å bli rullet ut på tvers av de mange plattformene i kontorpakken. Nettstedet Office.com har derfor allerede byttet navn til Microsoft365.com.

Office er 34 år gammel

Bill Gates nevnte for første gang navnet Microsoft Office i 1988, da Microsoft lanserte en rekke programmer til kontorfolket. 

Microsoft Office ble siden den dominerende kontorpakken til privatbrukere og bedrifter, og er det fortsatt i dag, men med stigende konkurranse fra Googles nettbaserte, gratis kontorpakke.

Les også: Ny, abonnementsfri Microsoft Office på vei

Kontorpakken, som blant annet inneholder Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint og Microsoft Outlook, vil heretter hete Microsoft 365.

De individuelle programmene i pakken beholder sine opprinnelige navn, så for eksempel Microsoft Word vil fortsatt hete det etter at endringen trer i kraft.

Microsoft Office blir til Microsoft 365
Microsoft 365:

Microsoft har lansert «breaking news» på sin egen nettside. Microsoft Office forsvinner.

Forvirring om Microsofts kontorpakke

Annonseringen av det nye navnet kommer i kjølvannet av en periode der du som vanlig bruker av Microsoft Office fort kan ha blitt veldig navneforvirret. 

Office-pakken – nå Microsoft 365 – kommer derfor både som en programpakke til datamaskinen, som en nettversjon på Microsofts nettside og som en pakke med apper til mobile enheter

Samtidig kan du få kontorpakken som et engangskjøp, som en abonnementsordning eller som en gratis nettutgave. Kontorpakken kommer også som familieutgave, og som en utgave til kun én person.

Les også: Få hele Microsoft Office-pakken på mobiltelefonen

Velkommen til Microsoft 365

Det vil naturligvis fortsatt være en del forvirring om hvilken utgave du skal velge, men navneforvirringen er i hvert fall på retur nå som navnet Office hører fortiden til. 

I fremtiden vil nemlig alle produktene hete Microsoft 365.

På Microsofts nettside kan du få svar på alle spørsmål om endringen. Her har de nemlig opprettet en artikkel med de oftest stilte spørsmålene (på engelsk).

Les også: Slik blir nye Microsoft Office i Windows 11

Kanskje du er interessert i...