3 gratis alternativer til Microsoft 365
Microsoft 365:

De fleste av oss kjenner programmer som Word, Excel og PowerPoint ganske godt. Men det finnes også gode gratisalternativer til Microsoft 365, som Office-pakken heter i dag.

3 gratis alternativer til Microsoft 365

Ønsker du å spare de hundrelappene som Microsoft 365 koster hvert år? Da bør du vurdere en av de gode gratis kontorpakkene på markedet.

Den nyeste versjonen av Microsofts kontorpakke koster enten 1 799 kroner som et engangsbeløp, eller ca. 830 kroner i året som abonnement. 

Det tærer på de fleste budsjetter, så her presenterer vi de tre beste gratisalternativene til Microsoft 365 (som vi tidligere kjente som Office-pakken).

Så hvis du kan leve med at programmene dine heter noe annet enn Word og Excel, er det mye penger å spare med en alternativ løsning.


Gratis kontorpakke 1: 

Apache OpenOffice

Denne tradisjonsrike kontorpakken er på norsk, og på lik linje med konkurrentene byr den på tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Men du får med også database-, tegne- og matematikkprogrammer i pakken.

Last ned kontorpakken her.


Gratis kontorpakke 2: 

Tre gode Google-apper

Googles digitale univers er blitt en alvorlig konkurrent til Microsoft. 

Google Docs, Google Sheets og Google Slides utgjør en fin, norsk kontorpakke i skyen, noe som betyr at du redigerer tekst, jobber med regneark og lager lysbildefremvisninger i nettleseren. Løsningen har den store fordelen at du automatisk har tilgang til dokumentene dine fra en hvilken som helst pc, og til og med fra mobiltelefonen eller nettbrettet. 

Hvis du har en Google-konto (eller bare en Gmail-konto), har du allerede tilgang til verktøy som Google Docs, Google Sheets og Google Slides.

Les vår grundige veiledning til Googles digitale univers.


Gratis kontorpakke 3: 

LibreOffice

Denne kontorpakken er en avlegger av OpenOffice og tilbyr de samme seks programmene.

Pakken er også på norsk. De to pakkene ligner på hverandre, men LibreOffice har enkelte avanserte funksjoner som konkurrentene ikke tilbyr. 

Last ned LibreOffice fra Fordelssonen med en tilhørende veiledning her

Her er Microsofts fire kontorpakker

Kanskje har du likevel lyst til å prøve deg på verdens uomtvistelig beste og mest funksjonsrike kontorpakke: Microsoft 365. 

Pakken, som nylig byttet navn fra Microsoft Office, finnes i fire forskjellige utgaver. Disse gjennomgår vi i detalj i Komputer for alle nummer 8/2023.

> Du kan lese artikkelen som PDF i Fordelssonen her 

Kanskje du er interessert i...