Du kan risikere å få beskjed om å slette filer fra Google Disk selv om du ellers har god plass på tjenesten.
Google Disk:

Du kan risikere å få beskjed om å slette filer fra Google Disk selv om du ellers har god plass på tjenesten.

© Shutterstock / Diego Thomazini

Google innfører grense for antall filer på Google Disk

Selv om du har ledig plass i lagringsløsningen Google Disk, kan du likevel bli bedt om å slette filer. Selskapet har nemlig satt en hemmelig øvre grense for antall filer per konto.

De siste ukene har flere brukere av Googles lagringstjeneste Google Disk fått melding om at Google Disk ikke lenger kan oppdatere filene.

Forrige uke kunne en person på forumet Reddit fortelle at han hadde fått beskjed om at han ikke kunne fortsette å bruke Google Disk med mindre han slettet 2 millioner filer.

Det tyder med andre ord på at Google har innført en øvre grense for antall filer på Google Disk som selskapet ikke har fortalt kundene om, verken i selskapets vilkår eller på nettsiden til Google Disk.

 Les også: Slik bruker du Google Chat

Meldingen har eksistert siden februar

Når vi dykker litt lenger ned i problemet, kan vi på Googles egen nettside over feil på selskapets tjenester finne en notis som ble rapportert allerede i februar.

Meldingen er som følger: «The limit for the number of items, whether trashed or not, created by this account has been exceeded.»

Med andre ord er kunder siden februar blitt møtt av en melding som forteller at de rett og slett har for mange filer på Google Disk.

Grensen er 5 millioner filer

I løpet av mars ble teksten oppdatert til: «Error 403: This account has exceeded the creation limit of 5 million items. To create more items, move items to the trash and delete them forever.»

Det viser altså at det nå er innført en grense på 5 millioner filer per Google-konto i Google Disk, men Google har ennå ikke oppgitt noe om dette i vilkårene. 

Grensen gjelder uansett om du bruker selskapets gratis 15 GB plass eller betaler for f.eks. 200 GB eller 2 TB, selv om det selvfølgelig er mer sannsynlig at du har så mange filer hvis du har mer lagringskapasitet.

De som er rammet av den nye meldingen har fått beskjed om å slette filer selv om de ellers har god plass på kontoen i Google Disk.

> Les også: Kopier filer enklere til Google Disk

Også grense for antall delte filer

Det er velkjent at Google har en øvre grense for antall filer du kan dele med andre via Google Disk.

Her får du maksimalt dele 400 000 filer, og det forteller Google selv om i dokumentasjonen til Disk. 

Hvis du får denne meldingen, er løsningen at du bare fjerner delingen av enkelte filer.

Den nye grensen for antall filer er ikke nevnt noen steder, og den eneste løsningen hvis du fortsatt ønsker å bruke Google Disk, er å slette filer permanent.

> Les også: Derfor blir du bedt om å logge på Googles tjenester

Google: Vi vil forhindre misbruk

En talsperson fra Google har nettopp bekreftet i et amerikansk medium at selskapet har innført den nye grensen på 5 millioner filer. 

Ifølge Google er regelen innført for å hindre misbruk av tjenestene på en måte som vil påvirke stabiliteten og sikkerheten til Google Disk og andre tjenester. 

Talspersonen uttaler dessuten at selskapet ikke mener at denne grensen påvirker flertallet av kundene, og at antall berørte brukere er forsvinnende lavt.

Her i redaksjonen holder vi øye med om Google kommer til å legge til denne nye begrensningen i vilkårene for Google Disk.

Siste oppdatering på saken

Etter mye kritikk om Googles skjulte filgrense, har selskapet i all hast besluttet å rulle tilbake endringen inntil videre.

Teamet bak Google Drev meldte selv dette på Twitter, og her lover selskapet samtidig at de ikke skal lansere så store endringer uten varsel i fremtiden.

Kanskje du er interessert i...