Clipchamp til videoredigering blir standard i Windows 11
Clipchamp i Windows 11:

Endelig kommer det et nytt innebygd og eget videoredigeringsprogram til Windows. Programmet Clipchamp blir nemlig en del av nye Windows 11-datamaskiner.

© Clipchamp

Windows 11 får programmet Clipchamp til videoredigering

Vi har gode nyheter hvis du er en av dem som savner Windows Movie Maker på pc-en. Windows 11 får nemlig et nytt program til å redigere videoer. Programmet Clipchamp blir integrert i operativsystemet.

Du husker kanskje videoredigeringsprogrammet Windows Movie Maker, som i mange år var innebygd i Windows-datamaskiner.

Programmet, som det var utrolig enkelt å redigere videoer med, forsvant i 2017 og ble i stedet til en innebygd (og ikke veldig populær) funksjon kalt Rediger & Opprett i Bilder-appen i Windows. 

Siden den gang har pc-brukere verden over håpet på et comeback av det brukervennlige videoredigeringsprogrammet – eller i det minste av et annet godt og enkelt program til å redigere videoer i Windows.

Nå ser det ut til at Windows-brukerne er blitt hørt. 

I hvert fall blir videoredigeringsprogrammet Clipchamp en integrert del av Windows 11.

LES OGSÅ: Her er den nye oppgavebehandlingen i Windows 11

Clipchamp: Windows sitt nye videoredigeringsprogram

Hvis du hører til dem som har savnet et godt videoredigeringsprogram i Windows, kan du glede deg til Microsoft gjør Clipchamp til en del av Windows 11.

Microsoft kjøpte rettighetene til Clipchamp i fjor, og programmet er blitt optimalisert før det nå blir en del av Windows 11.

Clipchamp har først og fremst en tidslinje, slik de fleste andre dyre videoredigeringsprogrammer har.

Videoredigeringsprogrammet Clipchamps tidslinje i Windows 11
Tidslinje i Clipchamp:

På Clipchamps tidslinje kan du klippe, dele opp og skape forskjellige overganger, og du kan jobbe i flere spor, noe du kanskje kjenner fra avanserte videoredigeringsprogrammer. 

© Microsoft


Clipchamp har dessuten et bibliotek med ulike filtre og effekter som enkelt kan brukes på tidslinjen, og Clipchamp har i tillegg en integrert funksjon for skjermopptak.

Alt dette blir installert på alle nye Windows 11-datamaskiner helt automatisk, ettersom Clipchamp fremover blir en fast del av operativsystemet – akkurat som Windows Movie Maker var det i gamle dager.

LES OGSÅ: Genialt verktøy: Gjør videoen mindre på et øyeblikk

Flere videoredigeringsprogrammer i Fordelssonen

Clipchamp blir det nye programmet til å redigere videoer i Windows 11. Men hvis du vil begynne å redigere videoer i dag – eller bare har Windows 10 på pc-en – finnes det naturligvis andre programmer til formålet. 

De fleste av dem koster penger, men i Fordelssonen har vi flere videoredigeringsprogrammer som du har tilgang til som abonnent. Her får du som alltid en grundig veiledning. 

Vi kan for eksempel anbefale programmet DaVinci Resolve, som vant den forrige stortesten vår av videoredigeringsprogrammer. Programmet er ganske omfattende og gjør det meste som de dyre betalingsprogrammene kan.

Hvis du er på utkikk etter enklere redigeringsprogrammer, er programmet Shotcut en god løsning. Shotcut egner seg bedre til kortere videoprosjekter og til nybegynnere, mens DaVinci Resolve passer godt til større prosjekter.

Klikk her for å laste ned DaVinci Resolve i Fordelssonen.

Klikk her for å laste ned Shotcut i Fordelssonen.

Begge programmene er naturligvis utstyrt med utførlige veiledninger, slik at du raskt kan komme i gang med programmene til å redigere videoer.

LES OGSÅ: Slik får du videoene til å spille av overalt

Kanskje du er interessert i...