Google data, personvern, last ned data fra Google.

Google sitter inne med ufattelig store datamengder om oss vanlige pc-brukere. Se hvordan du får oversikt over hva de vet. 

Finn ut hva Google vet om deg

Bruker du Googles apper og tjenester, har du gitt mye kunnskap om livet ditt til den amerikanske giganten, men hvor mye vet de egentlig? Last ned informasjonen fra Google, og få oversikt over hva de faktisk sitter inne med av informasjon.

16. mai 2019 av Steffen Nielsen


Den dårlige nyheten: Google vet alt om deg.

Den gode nyheten: Google prøver ikke å skjule det.

Når du bruker Google-tjenester som Gmail, Foto og Maps, samler søkegiganten inn mengder av informasjon om hvem du er, hvordan du du oppfører og beveger deg.

Likevel er det enkelt å ta rede på nøyaktig hvor mye de vet. Google har nemlig en nettside der du kan se informasjonen de har om deg. Fra den kan du laste ned informasjonen og studere den i ro og mak.

Data som dreier seg om deg, handler om mye mer enn søkene dine. Google vet også hvor mobilen din har vært, med andre ord hvor du har vært, hva du pleier å se på YouTube og hva du har sagt til Androids digitale assistent. 

Slik laster du ned Google-data om deg

1. Besøk Google-siden last ned dataene dine, og logg deg inn.

Last ned persondata fra Google

Når du klikker på koblingen last ned dataene dine, kan du få lastet ned alle data Google har om deg, om din person og om hvor du har vært.

2. Nå må du velge hvilke data du vil se. Hvis du vil se alt, blar du bare ned til bunnen og velger Neste trinn.

3. Klikk på Opprett arkiv. 

4. Nå klargjøres informasjonen. Fordi det kan dreie seg om mange gigabyte med informasjon, kan dette ta litt tid. Når det er ferdig, får du en epost som forteller at innhentingen er ferdig.

5. I eposten klikker du på Sjekk aktivitet. Følg instruksjonene, og etter et par trinn kommer du til et arkiv med innhentede data som du kan laste ned. 

Så mye vet Google om deg

Visste du at du kan kontrollere informasjonen Google har liggende om deg, og hvilke opplysninger de kan få tilgang til?

I Komputer for alle nummer 7/2019 viste vi en oversikt over alt Google vet om deg – og tips om hvordan du tar kontroll over egne data. 

> Les artikkelen i Fordelssonen (kun for abonnenter)

Her i redaksjonen er vi påpasselige med hvilke data vi deler med Google. Likevel anbefaler vi at du bruker tjenestene fra Google, de er gode og du får veldig mange programmer og funksjoner uten at det koster en krone.

> Se hvordan du oppretter en Google-konto

Følg Google-skolen:

I den siste utgaven av Komputer for alle 8/2019 får du første del i vår store serie Google-skolen. Der går vi grundig gjennom alle tjenestene du får tilgang til med en Google-konto.

Du kan også få tilgang til Google-skolen. Tegner du abonnement nå, får du hele artikkelserien der vi ser nærmere på alle tjenestene Google tilbyr – til sammen 10 verktøy – rett i postkassen.

Artiklene om Google-skolen blir forløpende lagt ut i Fordelssonen, og som abonnent har du alltid tilgang til de ti siste utgavene av bladet i Fordelssonen. 

Prøv én utgave av Komputer for alle for kun kroner 29,- og få full tilgang til Fordelssonen, eller velg et av våre andre fine abonnementstilbud med fine velkomstgaver, for eksempel en trådløs lader til smarttelefonen eller en sikker pc-veske.

>> Se tilbudene her <<

Kanskje du er interessert i...