Virusinfisert Android-telefon

App Defence Alliance skal beskytte Android mot usikre apper

© shutterstock

Google med allianse mot usikre apper

Nå blir det tryggere å laste ned apper til Android-telefonen. Google trapper opp kampen mot usikre og useriøse apper.

18. november 2019 av Martin Haverholm

Google har inngått et samarbeid med flere sikkerhetsselskaper for å sikre Google Play Butikk mot skadelige eller usikre apper. Samarbeidet har fått navnet App Defence Alliance.

Sikkerhetsselskapene i samarbeidet er ESET, Lookout og Zimperium. Alle er kjente bransjeaktører med lang erfaring innen virusbeskyttelse av mobiltelefoner og annet utstyr.

Googles eget sikkerhetsprogram, Google Play Protect, har lenge blitt kritisert for  ikke å være tilstrekkelig effektivt. Det er et rykte App Defence Alliance forhåpentligvis vil forbedre.

App Defence Alliance-logo

App Defence Alliance skal stoppe farlige apper før de havner i Google Play Butikk.

© Google

Hva er App Defence Alliance?

Samarbeidet mellom Google, ESET, Lookout og Zimperium fungerer ved at sikkerhetsselskapene får tilgang til apper som er i ferd med å bli godkjent for å legges ut til nedlasting i Google Play Butikk.

På den måten kan selskapene i fellesskap passe på at farlige apper ikke slipper inn i Google Play Butikk, og dermed havner de heller ikke på telefonen din.

Resultatet av App Defence Alliance kan bli både færre ondsinnede apper i Google Play Butikk og raskere sikkerhetsoppdateringer av alle Android-apper. Generelt betyr det sikrere mobiltelefoner.

Kanskje du er interessert i...