Kryptering i lagringstjenester
Kryptering i lagringstjenester:

Har du lagret filer i lagringstjenestene OneDrive, Google Disk eller Dropbox, kan du enkelt kryptere dem.

© Shutterstock

Krypter filene i nettbaserte lagringstjenester

Et nytt program i Fordelssonen lar deg kryptere filene du har lagret i nettbaserte lagringstjenester, f.eks. Google Disk, Dropbox og OneDrive. Da er du sikker på at bildene og filene dine ikke havner i feil hender.

2. desember 2021 av Martin Lorentsen

Google Disk, Dropbox og Microsoft OneDrive er lagringstjenester som gjør det mulig å lagre filer i skyen.

Det er smarte løsninger som gir deg ekstra lagringsplass, og du kan til og med synkronisere filene på tvers av enheter, slik at du kan få tilgang til dem både fra mobil, pc og nettbrett.

Men det du lagrer i de nettbaserte lagringstjenestene kan inneholde sensitive opplysninger som papirer fra banken eller private familiebilder, og selv om du kanskje tror det, er ikke filene beskyttet mot hackere.

Du kan derfor med fordel kryptere filene dine i lagringstjenestene slik at du trenger en personlig kode for å få tak i dem igjen.

Det kan du enkelt gjøre med et helt nytt program i Fordelssonen.

LES OGSÅ: Hva er kryptering?

Krypter filene med Steganos Safe 21

Programmet som lar deg kryptere filer i nettbaserte lagringstjenester, heter Steganos Safe 21. Det skiller seg ut fra andre krypteringsprogrammer ved å være svært brukervennlig.

Når du krypterer filene dine med programmet, legger du dem i et digitalt pengeskap som du kan lagre alle tenkelige filtyper i.

Pengeskapet finner du i Filutforsker i Windows, og det fungerer som en vanlig systemmappe når du åpner det. Men når du lukker pengeskapet og låser det med et passord, blir pengeskapet usynlig i Filutforsker inntil du låser det opp igjen med programmet.

Hvis du vil kryptere filer du har lagret i Google Disk, Microsoft OneDrive eller Dropbox, trenger du bare appen for den relevante lagringstjenesten som er installert på pc-en, og det hjelper programmet deg med å skaffe.

LES OGSÅ: Send store filer over nettet

Last ned Steganos Safe 21 fra Fordelssonen

Steganos Safe 21 er et glimrende program når du vil kryptere filene dine på pc-en og i lagringstjenester på nettet. I Komputer for alle utgave 19/2021 kan du lese alt om hvordan du bruker det.

Programmet koster vanligvis 355 kroner, men som abonnent på Komputer for alle kan du laste det ned fra Fordelssonen kostnadsfritt.

Det er imidlertid viktig at du husker å registrere programmet senest 1. mars 2022. Når du først har registrert det, kan du bruke programmet kostnadsfritt på ubestemt tid. I Fordelssonen viser vi hva du skal gjøre.

> Du kan laste ned Steganos Safe 21 og veiledning til programmet fra Fordelssonen  her

Har du ennå ikke tegnet abonnement på Komputer for alle, kan du få tilgang nå fra kun 29 kroner. Se alle de gode tilbudene ved å klikke her

LES OGSÅ: Slik kopierer du bilder og videoer fra telefonen til pc-en

Kanskje du er interessert i...