Skadevare
Skadevare

Obs! Hackere kan laste ned skadevare til pc-en ved hjelp av Windows' innebygde sikkerhetsprogram.

© Shutterstock

Oppdatering gjør Windows Sikkerhet usikker

En ny oppdatering av det innebygde antivirusprogrammet Microsoft Defender i Windows 10 har gjort det mulig å laste ned skadevare til pc-en.

9. september 2020


Windows Sikkerhet er Windows 10s innebygde sikkerhetspakke som blant annet beskytter deg mot skadevare.

En ny oppdatering av antivirusprogrammet Microsoft Defender, som ligger i sikkerhetspakken, har tilsynelatende gjort mer skade enn nytte.

Oppdateringen til Microsoft Defender viser seg å gjøre det mulig for hackere å infisere pc-en med nettopp skadevare og andre ubehageligheter.

Det melder nettstedet Bleeping Computer.

Microsoft Defender har nemlig fått et verktøy til ledetekst som gjør det mulig å laste ned filer utenfra, og det kan ondsinnede individer utnytte.

LES OGSÅ: Hva er skadevare?

Hackerne må være på det lokale nettverket

Sikkerhetshullet i Microsoft Defender er ikke stort. Hackere kan bare bruke den nye programoppdateringen til å infisere pc-en hvis de er logget på det lokale nettverket.

Er hackerne på nettverket, kan du imidlertid få problemer. Bare ved å skrive en enkel liten kommando på kommandolinjen kan de nemlig laste ned mange forskjellig skadelige programmer til pc-en.

Microsoft Defender ser likevel faren

Microsoft Defender kan altså brukes til å laste ned skadevare til pc-en din. Vi har imidlertid en god nyhet: Programmet oppdager når det blir lastet ned skadelige filer til maskinen. Det forteller Microsoft til Bleeping Computer.

"Microsoft Defender antivirus og Microsoft Defender ATP beskytter fremdeles brukerne mot skadevare. Programmene oppdager om ondsinnede filer er lastet ned til systemet takket være funksjonen antivirus file download," sier Microsoft i en offisiell uttalelse.

Selv om funksjonen som kom med den nye oppdateringen, potensielt er farlig, har den ikke blitt fjernet. Microsoft opplyser heller ikke hvorfor de egentlig implementerte funksjonen.

LES OGSÅ: iPhone-apper med skadevare funnet i Apples App Store

Kanskje du er interessert i...