Nå vil Google redde deg fra svindeloppringninger
© Shutterstock

Nå vil Google redde deg fra svindeltelefoner

Har du også hatt en medarbeider fra brukerstøtte hos "Microsoft" på tråden? Da vet du hvor irriterende det er med samtaler som forsøker å svindle deg. Nå vil Google løse problemet.

11. oktober 2018 av Niklas Ernst

"Jeg ringer fra Microsoft ...”

"Du har vunnet et cruise ...”

"Vi ringer angående det trådløse nettverket ...”

Telefoner som disse er ikke bare irriterende, de kan også være skadelige. Normalt forsøker de nemlig å svindle til seg penger eller personopplysninger.

Det gjelder særlig å være oppmerksom når det ringer fra ukjente, gjerne utenlandske nummer.  Er du ikke det, kan du ende med skjegget i postkassa.

Les mer: Tulletelefoner du bør være oppmerksom på nå

Google Assistent besvarer samtalene 

Nå vil Google hjelpe deg med å sette en stopper for svindelen.

Sammen med Googles nye telefon, Pixel 3, presenterte selskapet en funksjon som fungerer ved hjelp selskapets kunstige intelligens, Google Assistent.

Når du blir oppringt av et tvilsomt nummer, kan du ganske enkelt la Google Assistent ta samtalen for deg.

Med en "normal" stemme blir mottaker forklart at det er blitt foretatt en sjekk av oppringningen, og vedkommende blir spurt om hvem han eller hun er, og hvorfor de ringer.

Les også: Tegnene på juks i innboksen

Følg samtalen på mobiltelefonen

Hvis personen svarer, blir samtalen automatisk transkribert, og du får vist den på telefonen i sanntid. Da kan du for eksempel se om det er noen fra Microsoft som gjerne vil løse dataproblemene dine.

Dette gjør det enkelt å vurdere om det er en samtale du bør forholde deg til, eller om du bare skal legge på, fortelle Google av det er snakk om svindel og eventuelt blokkere nummeret.

Her ser du en kort presentasjon av funksjonen (på engelsk):

Uvisst når Google Assistent kan besvare telefoner i Norge

Det er uvisst når screening-funksjonen er å se her hos oss, men den er allerede tilgjengelig i USA på den nye Google-telefonen Google Pixel 3.

Ekspertene hos Komputer for alle har samlet en pakke med 10 sikre og grundig testede sikkerhetsprogrammer som sikrer pc-en mot utpressing, skadevare og søppelpost.

Du finner sikkerhetspakken i Fordelssonen. Der kan du laste ned programmene med grundige norske trinn-for-trinn-guider som gjør det lett å installere programmene på pc-en.

Få tilgang til Fordelssonen og mange andre abonnementsfordeler for kun kroner 29,-.
Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...