Mangel på prosessorer til smarttelefoner rammer Samsung
Prosessorer

Qualcomm har problemer med å levere nok Snapdragon 888-prosessorer.

© Qualcomm

Prosessormangel rammer mobiler fra Samsung

Leverandøren Qualcomm sliter med å dekke etterspørselen etter nye prosessorer til mobiltelefoner, og det betyr problemer for blant andre Samsung.

22. mars 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Den store prosessorprodusenten Qualcomm sliter for tiden med å møte etterspørselen etter brikker til smarttelefoner og nettbrett.

Nyhetsbyrået Reuters melder at Samsung, verdens største produsent av mobiltelefoner, har store problemer på grunn av mangel på prosessorer fra Qualcomm.

Årsaken til mangel på Qualcomms Snapdragon-prosessorer er blant annet  at forbrukerne har vendt det kinesiske selskapet Huawei ryggen. 

I stedet kjøper de telefoner fra Samsung og andre produsenter som bruker prosessorer fra Qualcomm, og den økte etterspørselen har lagt stort press på produsenten.

> Les også: Den beste mobilen i 2020?

Særlig rimelige modeller er rammet

En talsmann fra Samsung forteller Reuters at det er spesielt selskapets telefoner i den mellomste og laveste prisklassen som er rammet av prosessormangelen.

Lu Weibing, merkevaresjef hos den raskt voksende kinesiske mobilprodusenten Xiaomi, er også bekymret.

"Det er ikke bare mangel, det er en ekstremt stor mangel", sier han.

Problemene til Qualcomm kommer i stor grad av at flere underleverandører ikke har kunnet levere delkomponenter til prosessorene. Mangelen har også fått mange telefonprodusenter til å kjøpe inn ekstra prosessorer av frykt for å gå tomme.


Det har bidratt til å drive opp prisen, i noen tilfeller har prosessorene vært syv ganger så dyre som den opprinnelige prisen.

Vi vet ennå ikke hvilken effekt dyrere prosessorer vil ha på butikkprisen når telefonene kommer i salg.

> Les også: Slik redder du mobilen fra hackere

Kanskje du er interessert i...