Beste smarttelefon beste mobiltelefon 2023
Den beste smarttelefonen?

Hvilken mobiltelefon bør du velge akkurat nå? Vi har valgt ut de tre smarttelefonene vi synes er best akkurat nå. 

© Shutterstock

Her er den beste mobiltelefonen i 2023

Det kan være vanskelig å navigere blant alle tilbudene når du skal kjøpe ny telefon. Her er vårt forslag til tre av de beste smarttelefonene du kan kjøpe i 2023.

Utvalget av store, flotte telefoner er større enn noen gang.

Men hvilke mobiltelefoner er de beste akkurat nå?

Her er vårt forslag til de tre beste smarttelefonene vi har hatt i testlaboratoriet vårt den siste tiden.

Google Pixel 7 Pro: Har et fantastisk kamera

Pixel 7 Pro utnytter alle styrkene til Googles eget operativsystem, Android. Brukeropplevelsen for telefonen er svært god, og alle menyer og apper kjøres smidig uten hakkete animasjoner eller andre irritasjonsmomenter.

I de fleste telefoner blir Android-operativsystemet tilpasset av produsentene til de forskjellige telefonmerkene, men i Pixel 7 Pro får du den rene versjonen av Android 13 – som er den nyeste versjonen.

Det betyr at du er blant de aller første som får nye oppdateringer til Android fordi de ikke først må korrigeres ytterligere. Det er innebygd noen litt merkelige funksjoner, for eksempel muligheten til å ta opp snorkingen din mens du sover. Men den kan du jo bare la være å benytte deg av.

Skjermen er stor, skarp og pen. Glasset buer på sidene, og skjermbildet går helt ut til kanten. Hvis du ser en film på skjermen, kan du glede deg over glimrende kontrast og de innebygde stereohøyttalere, som faktisk leverer svært god lyd til å sitte i en mobiltelefon.

> Du kan lese testen av Pixel 7 Pro og se aktuelle priser i Testsonen her.

> Les også: Nå kommer Googles Pixel-telefon endelig til Norge

Google Pixel 7 Pro
Googles eget operativsystem:

Du får den rene versjonen av Android i Google Pixel 7 Pro.

ASUS Zenfone 10: Robust mobiltelefon med mange funksjoner

Mange nye smarttelefoner i dag er så store at du knapt kan sette deg ned med dem i bukselommen. ASUS Zenfone 10 går sin egen vei med en skjerm på under 6 tommer. Det er en telefon som er lett å få et godt grep om, og den får lett plass i de fleste lommer.

Kameraet tar opp en god del plass på baksiden av den kompakte telefonen. Det tar utmerkede bilder, men vi var spesielt fornøyde med videoopptakene, der en virkelig effektiv bildestabilisering gjorde at klipp som ellers ville ha vært rystende, så rolige og jevne ut, selv om vi gikk med telefonen i hendene mens vi filmet.

Du får en god og lyssterk AMOLED-skjerm i Zenfone 10, og vi kunne uten problemer tyde innholdet på skjermen utendørs på en solrik sommerdag. Kontrasten mellom skjermens hvite piksler og de helt svarte pikslene er også skarp.

> Du kan lese anmeldelsen vår av ASUS Zenfone 10 og se aktuelle priser i Testsonen her.

Asus Zenfone 10
Asus Zenfone 10

iPhone 14 Pro: Fantastisk telefon til en helt utrolig pris

iPhone 14 Pro er en fantastisk telefon. Og hvis du er typen som har telefonen din i tre–fire år eller mer, er det virkelig skjedd mye med både ytelse, design og kamera i forhold til eldre iPhone-modeller.

Apples prosessorer har lenge vært foran konkurrentene. Det gjelder også denne gangen, for iPhone 14 Pros A16-prosessor er langt bedre enn alle Android-telefoner. Målingene våre viste også en betydelig forbedring sammenlignet med forgjengeren iPhone 13 Pro. Vi kunne imidlertid ikke umiddelbart merke forskjell på Pro-modellen og den vanlige iPhone 14-modellen. Likevel er det selvfølgelig godt å vite at kraften er der når det kommer nye funksjoner og mer krevende apper.

iPhone 14 Pro er utstyrt med en «Always On»-funksjon. Det har vært standard på mange Android-telefoner i årevis. Men ofte er det bare ren hvit tekst på sort bakgrunn. Apples versjon av Always On er en mer omfattende løsning: Her er hele skjermen på hele tiden og viser både bakgrunn i farger og forskjellig informasjon.

Spørsmålet er bare om ikke det tapper batteriet rimelig fort? Vårt umiddelbare inntrykk er at det ikke gjør det. iPhone 14 Pro har dynamisk oppdatering av skjermen. Den endrer altså hastighet fra 1 til 120 Hz, og når telefonen ligger låst på et bord, girer den helt ned til 1 Hz. Sammen med OLED-teknologien og en prosessor som er flink til å «tenke selv», gir det ikke et voldsomt forbruk.

> Du kan også lese anmeldelsen vår av iPhone 14 Pro og se aktuelle priser i Testsonen her.

> Les mer om iPhone 14-modellene her

Kameraet i iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro

Selv glade amatører kan ta flotte bilder med det avanserte kameraet i iPhone 14 Pro. 

Hold deg oppdatert på nye trender og produkter

I magasinet Komputer for alle tester vi fortløpende nye produkter. Vi holder deg også oppdatert på de siste trendene innen datamaskiner, telefoner og ny teknologi i både magasinet og nyhetsbrevet vårt.

Abonner på nyhetsbrevet vårt og få de viktigste nyhetene rett i innboksen din.

> Meld deg på nyhetsbrevet her

Kanskje du er interessert i...