iPhone SE er Apples rimelige iPhone
iPhone SE anno 2022:

Nye iPhone SE starter på 5290 kroner for den rimeligste modellen. 

© Apple

Apple klar med ny og rimelig iPhone SE og iPad

Vil du ha en mobiltelefon som ikke koster en formue og som ikke er for stor til å betjenes med én hånd? Da er Apples nye iPhone SE et godt alternativ til din neste mobiltelefon.

10. mars 2022 av Niklas Ernst

Vi er etter hvert blitt vant til at Apples iPhone-mobiler setter prisrekord når de lanseres og at prisen ofte ligger på feil side av 10 000 kroner. 

Men slik er det faktisk ikke med alle mobiltelefonene fra Apple.

LES OGSÅ: Her er nyhetene i Apples iOS 15

Ta f.eks. iPhone SE. En rimelig telefon som har mindre kraftig innmat enn de vanlige iPhone- og iPhone Pro-modellene, og som samtidig har en eldre design som stammer fra 2017. 

Nå er Apple klar med en ny versjon av iPhone SE-modellen. Formfaktoren er den samme, så du får altså en fysisk Hjem-knapp og skjermen er fortsatt 4,7 tommer stor.

Telefonen er altså fortsatt mye mindre enn andre telefoner, og derfor er den enkel å bruke med én hånd, noe mange vil se på som en stor fordel. 

Ny programvare og ny prosessor

En nyhet er at 2022-versjonen av iPhone SE nå er utstyrt med A15-brikken. Det er den samme brikken som sitter i iPhone 13, iPhone 13 Pro og 2021-versjonen av iPad Mini.

Nye iPhone SE støtter dermed også 5G, som gir raskere datahastigheter når du skal laste ned apper og strømme video og musikk.

Her ser du nye iPhone SE 2022 fra Apple
iPhone SE 2022:

Foretrekker du en fysisk Hjem-knapp på iPhone, er iPhone SE telefonen for deg. Den tar heller ikke opp så mye plass i lomma, som de større modellene gjør.

© Apple


Til slutt er kameraprogramvaren oppdatert, mens kameraet er det samme som på forrige modell. Ifølge Apple er telefonen dermed bedre utstyrt til å fjerne støy i bildene dine og håndtere HDR.

Prisen får samtidig et rykk oppover og starter på 5290 kroner for 64 GB-versjonen. Vil du ha 128 GB er prisen 5990 kroner, mens 256 GB koster 7290 kroner.

Ny og rask iPad

Apples iPad Air har også fått en overhaling. Mest markant er byttet til Apples kraftige M1-brikke.

LES OGSÅ: Endelig: Nå får iPad etterlengtet funksjon

Det er den samme brikken som sitter i Apples MacBooks, og som har fått ros for sin effektivitet og energisparing.

iPad Air 2022 er nå raskere enn tidligere
Ny iPad:

Nye iPad Air bruker nå samme, nye M1-brikke som Apples Macbooks bruker. Det gjør ytelsen markant bedre ifølge Apple. 

© Apple


iPad Air støtter nå også 5G og raskere datahastigheter, og kameraet i fronten er oppgradert til 12 megapiksler i stedet for 7 megapiksler som tidligere.

Skjermen er samtidig mer lyssterk enn på tidligere modeller. Nye iPad Air fås fra 6990 kroner. 

Kanskje du er interessert i...