Snart tid for å ta farvel med det billige Netflix-abonnementet
Det er snart slutt for det billige Netflix-abonnementet

Netflix er i ferd med å legge ned det populære basisabonnementet og vil tvinge oss til å se reklame, hvis vi ikke heller vil bytte til et dyrere abonnement.

© Shutterstock

Nå vil også Netflix tvinge deg til å se reklame

Hvis du vil fortsette å bruke den billigste Netflix-løsningen, bør du være forberedt på å bli avbrutt av reklame når du ser filmer og serier.

1. august 2023 av Martin Lorentsen

For andre gang på få måneder endrer Netflix abonnementene, og heller ikke denne gangen skjer det i kundenes favør.

I mai 2023 kunngjorde Netflix at kontoen du har bare kan deles med andre i samme husstand, med mindre du kjøper et spesialabonnement. Nå har Netflix gjort det enda vanskeligere for kundene – i første omgang i Canada, Storbritannia og USA.

Der er nemlig det billigste basisabonnementet faset ut. I stedet tvinges kundene til å se reklame hvis de fortsatt vil ha den billigste Netflix-løsningen.

LES OGSÅ: Nå er det slutt på å dele Netflix-konto med andre

Betal mer eller se reklame

I Storbritannia, Canada og USA er det ikke lenger mulig å velge et "Basic"-abonnement, der du normalt får tilgang til alt på Netflix for rundt 120 kroner i måneden.

I stedet må du enten oppgradere og betale 150 eller 195 kroner for "Standard"- eller "Premium"-abonnementet. Alternativet er et abonnement med reklamepauser.

Abonnementet med reklamepauser er billigere enn den gamle basisløsningen og koster drøyt 75 norske kroner, men da må du altså tåle å bli avbrutt av reklame når du ser filmer og serier.

I skrivende stund dreier det seg om reklamepauser på fire til fem minutter i timen. LES OGSÅ: Slik får du bedre undertekster i Netflix

Ennå ikke i EU/EØS

Foreløpig beholdes basisabonnementet til Netflix i Norge og EU. Det er nemlig ikke første gang at Nord-Amerika fungerer som forsøkskanin for Netflix-tiltak som senere også blir innført i  EU/EØS. Det så vi også da Netflix innskrenket muligheten for å dele konto med andre. 

Alt tyder altså på at det bare er et spørsmål om tid før også vi på denne siden av Atlanteren må ta farvel med 'Basic’-abonnementet uten reklamer.

LES OGSÅ: Nå blir det mer reklame i Windows

Kanskje du er interessert i...