Nye Yoga Book 9i er ikke som andre datamaskiner.
Lenovo Yoga Book 9i

Med nye Yoga Book 9i velger du selv om du vil ha en ekstra stor skjerm til programmene dine, eller om skjermen skal brukes som tastatur. 

Lenovo Yoga Book 9i har ikke tastatur, men en ekstra skjerm

Er du på utkikk etter en spesiell datamaskin som ikke er som alle andre, er Lenovos nye Yoga Book 9i et godt valg. Her er nemlig ingenting som det pleier å være.

17. januar 2023 av Niklas Ernst

Glemt alt du tror du vet om hvordan en bærbar pc ser ut. Lenovos nye Yoga Book 9i er nemlig helt annerledes enn andre datamaskiner. 

LES OGSÅ: Analyser din egen urin med telefonen

Der en pc normalt består av en skjerm øverst og et tastatur og en mus nederst, er Lenovos nye hybridmaskin i stedet satt sammen av to berøringsskjermer.

Lenovo Yoga Book 9i kan brukes på mange forskjellige måter.
Yoga Book 9i:

Lenovos nye datamaskin kan brukes på mange forskjellige måter, og du kan bruke et medfølgende tastatur eller du kan vise et virtuelt tastatur på den nederste skjermen. 

© Shutterstock


Det innebærer at datamaskinen kan brukes på en rekke ulike måter, som du også kan se i illustrasjonen ovenfor. 

Du kan f.eks. sette datamaskinen på høykant ved hjelp av det medfølgende dekselet, og på den måten får du en stor og bred skjerm som f.eks. er perfekt til å se film på.

LES OGSÅ: Her er de beste mobiltelefonene akkurat nå

Du kan også velge å plassere den oppreist ved hjelp av dekselet slik at du får en ekstremt høy skjerm og god plass til programmer og vinduer. I dette tilfellet må du bruke det medfølgende Bluetooth-tastaturet og en mus, eller du kan bruke fingrene til å styre datamaskinen.

Stor skjerm – stort prisskilt

Den nye pc-en kan imidlertid også brukes i en mer normal konfigurasjon. Du kan vippe den opp som en vanlig datamaskin og få et touch-tastatur og en touchpad på den nederste skjermen.

På den måten kan du altså bruke datamaskinen på forskjellige måter, alt etter hva du gjør – enten du ser på film, jobber med mange filer eller bare surfer rundt på sosiale medier.

Her ser du Lenovos nye Yoga Book 9i
Lenovos nye Yoga Book 9i

Når du bruker det medfølgende tastaturet på denne måten, får du god plass til skjermen. Datamaskinen holdes fast ved hjelp av det medfølgende dekselet, som kan holdes på forskjellige måter. 

© Lenovo


Den nye datamaskinen ble vist frem på årets store CES-teknologimesse i Las Vegas, men er ikke mulig å kjøpe eller se i butikkene ennå. 

Den forventes å komme i juni med en prislapp på cirka 21 000 kroner.

LES OGSÅ: Prøv chatroboten som kan svare på (nesten) alle spørsmål

For de pengene får du til gjengjeld også hele to 13,3" OLED-skjermer, 16 GB RAM og en helt ny prosessor fra Intel. Du finner hele spesifikasjonslisten nedenfor:

  • Minne: 16 GB RAM
  • Prosessor: Intel 13. Gen Core i7-U15
  • Lagringsplass: Opptil 1 TB
  • Oppløsning: 2,8 K
  • Skjermstørrelse: 13,3" (16:10)
  • Tykkelse: 16 mm
  • Vekt: 1,38 kg

Du kan se en videogjennomgang av datamaskinen her, slik at du kan få en følelse av hvordan datamaskinen fungerer og på hvilke måter du kan bruke den.

Kanskje du er interessert i...