I fremtiden vil Bing bruke kunstig intelligens til å finne søkeresultater
Venteliste:

Nå kan du sette deg på ventelisten til å få den nye Bing-nettleseren fra Microsoft. 

© Microsoft

Slik får du tilgang til den nye chatroboten i Bing

Microsoft vil knuse Google med fremtidens søkemotor. Vil du prøve den, kan du lese om hvordan du kommer i gang med Microsofts nye Bing-søkemotor her.

11. mars 2023 av Niklas Ernst

Google er den ubestridte kongen når det gjelder søkemotorer på nettet.

Slik har det vært lenge, men det kommer ikke til å fortsette å være slik. I hvert fall ikke hvis det er opp til Microsoft.

LES OGSÅ: ChatGPT: Prøv chatroboten alle snakker om

Om ikke altfor lenge er Microsoft klar med en ny versjon av selskapets søkemotor, altså Bing, som skal ta opp kampen med Google.

Faktisk har de allerede lansert funksjonen – men det er bare noen få som har fått tilgang.

Kombinerer søkemotor og chatrobot

Det spesielle med denne nye versjonen av Bing er at det blir brukt kunstig intelligens fra selskapet OpenAI, som blant annet står bak chatroboten ChatGPT, som de siste månedene har tatt nettet med storm og allerede har over 100 millioner brukere på verdensbasis.

På denne måten kan du bytte direkte i Bing-søket ditt mellom å søke på nettet og få utvidet søkene dine ved hjelp av chatroboten, som svarer på spørsmålene dine med kildeangivelser til hvor den har fått informasjonen fra og hvor du kan lese mer.

Dette kan du lese mer om her.

LES OGSÅ: Microsoft vil knuse Google – bygger inn chatrobot i Bing

Slik får du tilgang til Bing-søkemotoren

Foreløpig er det ikke alle som har tilgang til Microsofts nye og avanserte søkemotor, for nye Bing er nemlig ikke helt ferdig utviklet ennå.

LES OGSÅ: Edge-nettleseren øker i popularitet

Du må derfor sette deg på en venteliste og deretter smøre deg med tålmodighet og krysse fingrene – for det er ingen som vet hvor lenge du må stå på listen før Microsoft slipper deg inn og lar deg prøve den nye søkemotoren.

Vil du sette deg på ventelisten, klikker du på denne lenken og deretter på Skriv deg på ventelisten.

Deretter logger du på med Microsoft-kontoen din. Når du så senere en gang får tilgang til søkemotoren, vil du motta en e-post fra Microsoft med en lenke og instruksjoner om hvordan søkemotoren fungerer.

Prøv de andre AI-verktøyene

Selv om du ennå ikke har tilgang til den nye Bing-søkemotoren, er det heldigvis mange andre AI-verktøy du kan prøve.

Vi har for eksempel skrevet om ChatGPT, altså den imponerende og ekstremt populære chatroboten som kan svare på alt mellom himmel og jord.

Eller du kan prøve den grafiske og underholdende DALL-E 2, som lager kunstverk basert på tekstene du skriver inn i verktøyet. 

Kanskje du er interessert i...