Hackere utvikler over 100 millioner typer skadevare på ett år
Skadevare

Hittil i 2021 har hackere utviklet mer enn 100 millioner unike former for skadevare mot Windows-enheter.

© Shutterstock

Hackere utvikler over 100 millioner typer skadevare på ett år

I 2021 har nettkriminelle utviklet over 100 millioner forskjellige typer skadevare som angriper Windows-enheter. Det avslører en ny rapport.

Vi hører stadig oftere om nye hackerangrep.

Angrepene dukker opp overalt og handler ikke bare om omfattende angrep som angrepet på det amerikanske oljeselskapet Colonial Pipeline eller da Sveriges COOP-supermarkeder måtte stenge dørene midlertidig.

Hackere prøver også kontinuerlig å infisere telefonene våre med ondsinnede apper, og vi blir bombardert med falske reklamer og fristende e-post som skal få oss til å laste ned skadevare.

Men spesielt Windows-enheter har vært utsatt for omfattende angrep i år.

En ny rapport viser nemlig at hackere har utviklet intet mindre enn 107 millioner forskjellige former for skadevare som infiserer Windows-enheter.

LES OGSÅ: Beskytt mobilen mot skadevare

Stor økning fra 2020

Sikkerhetsselskapet Atlas VPN har publisert en rapport som trekker skremmende konklusjoner.

Rapporten, som du kan lese her, viser at nettkriminelle har utviklet over 100 millioner unike former for trusler mot Windows-enheter bare i 2021, og vi har fortsatt en hel måned igjen av året.

Tallet har ifølge Atlas VPN økt jevnt siden 2012, men 2021 slår alle rekorder. Rapporten avslører blant annet at hackere har utviklet 328 000 skadevaretrusler i snitt per dag.

Dermed er det skjedd en økning på 16,53 millioner unike trusler på bare ett år.

Enkelt å utvikle skadevare

Ifølge Atlas VPN er det en god grunn til at antallet skadevaretrusler mot Windows-enheter er så høyt i 2021. I dag er det nemlig enklere å utvikle skadevare enn noensinne.

Hackere trenger heller ikke lenger ha imponerende programmeringskunnskaper. I stedet kan IT-kriminelle nøye seg med å kjøpe skadevare som allerede er utviklet av andre, og deretter tilpasse den.

Atlas VPNs rapport forteller også at det er historisk billig å leie inn hackere i dag. Det er for eksempel mulig å kjøpe en hacker på det mørke nettet for bare 250 dollar per angrep.

LES OGSÅ: Her er hackernes nyeste svindel

Beskytt pc-en før uhellet er ute

Det beste du kan gjøre for å unngå å bli rammet av skadevare og virus, er å ligge i forkant og ha gode sikkerhetsprogrammer installert på pc-en. 

De sjekker hele tiden tilstanden til pc-en og gir beskjed hvis det er fare på ferde, for eksempel hvis du prøver å åpne en farlig fil eller et usikkert nettsted. 

Vi anbefaler Komputer for alles komplette sikkerhetspakke, som består av seks programmer som gir datamaskinen optimal beskyttelse. 

> Sikkerhetspakken finner du i Fordelssonen her

Du må være logget på i Fordelssonen for å få tilgang til programmene. Du kan få tilgang umiddelbart for 29 kroner her.  

Kanskje du er interessert i...