Beskytt mobiltelefonen mot skadevare med Sophos Intercept X
Skadevare på mobilen:

Du kan lett få problemer ved å laste ned skadelige apper eller filer på mobiltelefonen, men ved hjelp av appen Sophos Intercept X kan du beskytte deg.

© Shutterstock

Beskytt mobiltelefonen mot skadevare

Det er ikke bare på datamaskinen du må beskytte deg mot skadevare. Mobilen kan også bli rammet av falske lenker i SMS-meldinger eller skadelige apper. Du bør derfor beskytte mobilen mot skadevare, og det kan du enkelt gjøre med appen Sophos Intercept X.

18. november 2021 av Martin Lorentsen

Stadig vekk blir det funnet skadelige apper i Google Play Butikk og andre steder på nettet. Nylig kunne vi fortelle om 151 skadelige apper som ble fjernet fra Google Play Butikk.

De farlige appene inneholder skadevare som på en eller annen måte kan ende med å koste deg mye penger.

Noen apper melder deg på dyre abonnementstjenester, mens andre brukes av nettkriminelle til å hacke seg inn i betalingsappene dine, som Mobile Pay og bankapper.

Uansett kan det være katastrofalt hvis du laster ned en skadelig app eller fil på mobilen, eller klikker på en skadelig lenke i en SMS.

Og det er dessverre ganske enkelt å få til, med mindre du har beskyttet smarttelefonen din godt.

LES OGSÅ: Pass på: Skadevare spres via YouTube

Beskytt mobilen din med gratis app

Det er fort gjort å installere en skadelig app på iPhone- eller Android-telefonen din, for det finnes mange av dem. Men hvis du beskytter mobilen med et antivirusprogram, kan du redusere risikoen for å laste ned farlige apper og filer.

De fleste gode antivirusprogrammer til Android og iPhone koster penger, men du kan beskytte deg gratis med appen Sophos Intercept X.

Vi har tidligere beskrevet appen i bladet vårt, og hvis du har abonnement på Komputer for alle, kan du lese om hvordan du laster ned og installerer Sophos Intercept X i Fordelssonen i denne artikkelen.

I den samme artikkelen fra magasinet kan du dessuten lese om hvilke tegn du må være oppmerksom på hvis du mistenker at mobilen din er hacket – og hva du skal gjøre med det.

> Last ned Sophos Intercept X med veiledning og artikkel i Fordelssonen her

Slik fungerer Sophos Intercept X

Sophos Intercept X laster du ned gratis i Google Play Butikk eller App Store. 

Når appen er lastet ned og installert, vil den først kjøre en skanning av mobilen og undersøke om den inneholder farlige filer eller apper.

Hvis programmet finner skadevare vil du motta et varsel, og med noen få trykk i Sophos Intercept X kan du fjerne skadelig innhold fra mobilen.

LES OGSÅ: Ekspertene: Slik lager du det perfekte passordet

Varsler deg om farlige apper

Når alle skadelige apper eller filer er fjernet fra mobilen din, vil Sophos Intercept X automatisk skanne apper du installerer i tiden fremover for å beskytte mobilen din mot skadevare. Du vil også bli varslet hvis du er i ferd med å laste ned en farlig app.

Appen vil også advare deg hvis du er i ferd med å laste ned skadelige apper og filer, slik at du ikke installerer skadevare ved en feiltakelse.

Alt foregår automatisk, men du kan når som helst åpne Sophos Intercept X og sjekke om det finnes skadevare på mobilen.

LES OGSÅ: Farlig skadevare forkledd som sikkerhetsoppdatering

Kanskje du er interessert i...