Dette er Googles nye smartklokke Google Pixel Watch
Google Pixel Watch:

Vi kjenner ennå ikke prisen på Googles nye Pixel Watch, men den blir garantert ikke billig. 

© Google

Google Pixel Watch skal konkurrere med Apple Watch

Google er klar med sin første smartklokke noensinne. Men kan søkegiganten lage et produkt som kan konkurrere med Apple, Samsung og alle de andre? På ett punkt har Google en stor fordel.

19. mai 2022 av Niklas Ernst

Vi skrur tiden tilbake til november 2019, da Google presenterte en stor nyhet.

Søkegiganten ville kjøpe opp selskapet Fitbit. Et selskap som siden 2007 har utviklet såkalte wearables, som Fitbit Charge og Fitbit Versa. 

LES OGSÅ: Nå er det her: Slik er nye Android

Altså teknologi du kan bære på kroppen din, slik som smartklokker og aktivitetsarmbånd, som kan registrere trening, gåturer, søvn, aktivitetsnivå, sykdomstegn og mye annet.


I 2021 ble oppkjøpet offisielt godkjent, og Google måtte ut med hele 15 milliarder kroner for Fitbit.

Vi skrur nå tiden frem til 2022 og Googles årlige utviklerkonferanse, Google I/O, der Google hvert år viser frem de nyeste teknologiske og programvarerelaterte nyvinningene. 

Her viser Google sine nye mobiler og det nyeste Android-operativsystemet, men i år var det en ekstra gladnyhet på scenen.

LES OGSÅ: Hva er en smartklokke? Og hva kan du bruke den til?

Pixel Watch er Googles første smartklokke

For aller første gang viste nemlig Google frem resultatet av oppkjøpet av Fitbit – Googles første smartklokke.

LES OGSÅ: Få god plass på Android-mobilen

Og vi har ventet i spenning.

Google utviklet for et par år siden plattformen WearOS, som er et operativsystem til nettopp smartklokker og andre kroppsnære enheter og en klar konkurrent til Apples watchOS, operativsystemet i Apples smartklokke, Apple Watch.

Men hittil har bare andre produsenter, for eksempel Samsung, laget smartklokker som bruker WearOS. Men nå er Google altså klar med Google Pixel Watch, som den nye smartklokken heter.

Her vises Googles nye smartklokke, Google Pixel Watch
Google Pixel Watch:

Reimen på Googles smartklokke kan byttes slik at designen er perfekt tilpasset deg. I motsetning til Apples smartklokke er Googles Pixel Watch rund, akkurat som de fleste «vanlige» klokker. 

© Google

Hva er Google Pixel Watch?

Umiddelbart ser Google Pixel Watch ut som en vanlig klokke. Den er rund, laget av glass og stål, og festes med en reim rundt håndleddet.

LES OGSÅ: Slik sikrer du Android-mobilen

Men i stedet for å vise tiden med vanlige visere, er urskiven en skjerm som kan vise e-post, telefonsamtaler, hvor langt du har gått, ruteveiledninger fra Google Maps, pulsen din og mye annen informasjon du kan definere via mobilen. 

Smartklokken blir altså en forlengelse av mobilen og gjør at du kan la mobilen ligge i lommen og i stedet ta en rask titt på håndleddet for å se om det er skjedd noe nytt.

LES OGSÅ: Android-mobiler får snart et stort problem

Du kan også betale med smartklokken i kortterminalen på supermarkedet, og du kan bruke den innebygde Google Assistent til å fortelle hvordan været blir eller du kan stille en timer på 7 minutter når du koker egg.

Hvorfor bør jeg velge Googles smartklokke?

Dermed minner Googles nye smartklokke altså veldig mye om en annen smartklokke på markedet: Apple Watch.

LES TESTEN I TESTSONEN: Apple Watch Series 7

Apple Watch har imidlertid den klare ulempen at smartklokken bare fungerer optimalt hvis den er koblet til en iPhone.

Google håper altså at Google Pixel Watch vil appellere til de som har en Android-mobil i lommen og som allerede bruker Googles økosystem og nettverktøy.

I tillegg satser Google på at treningsfunksjonene fra Fitbit, som utgjør en sentral del i Google Pixel Watch, vil være et salgsargument for de som er opptatt av trening ved å måle helse og aktivitet.

Her ser du Fitbit Charge smartklokke
Fitbit Charge:

Her ses aktivitetsarmbåndet Fitbit Charge, som Fitbit står bak. Det kan måle puls, søvn og mange andre aktiviteter og faktorer. Det er teknologien bak Fitbit som Google vil bruke i den nye Pixel-smartklokken. 

© Fitbit

Kommer Google Pixel Watch til Norge?

Men det er fortsatt mye vi ikke vet om Googles smartklokke. 

Det er for eksempel ennå uvisst hva den vil koste. Her hjemme har vi så langt heller ikke kunnet kjøpe Googles Pixel-mobiler, så vi vet heller ikke om det blir mulig å kjøpe Googles smartklokke på våre breddegrader.

Det er også uvisst hvilken brikke som skal brukes og hvilke farger smartklokken vil komme i. 

Men alt dette og mye mer vil vi få vite når smartklokken kommer på markedet en gang til høsten. 

LES OGSÅ: 151 skadelige apper til Android: Slett dem umiddelbart

Kanskje du er interessert i...