Print Screen-knapp på tastatur
Print Screen:

Microsoft vil endre Print Screen-knappen i Windows 11 slik at den ikke lenger bare tar et skjermbilde.

© Shutterstock

Derfor endrer Microsoft Print Screen-knappen

Microsoft oppdaterer Windows 11 og gjør funksjonsendringer hele tiden. Nå er turen kommet til Print Screen-knappen.

Det finnes mange måter du kan ta skjermbilder på i Windows. Den mest kjente metoden er å trykke én gang på Print Screen-knappen, men det vil snart endre seg i Windows 11.

Microsoft planlegger i hvert fall å gi Print Screen-knappen en ny funksjonalitet i Windows 11 slik at den ikke lenger bare tar et bilde av skjermen og lagrer det på utklippstavlen eller et sted på datamaskinen.

I stedet skal Print Screen-knappen i fremtiden åpne Microsofts spesiallagde verktøy for å ta skjermbilder og filme det som skjer på skjermen.

LES OGSÅ: Rediger bildene dine direkte i nettleseren

Print Screen som hurtigtast til Utklippsverktøy

Et trykk på Print Screen-knappen vil i fremtiden åpne utklippsverktøyet i Windows 11. Her kan du velge å ta et bilde av hele eller utvalgte deler av skjermen, eller du kan ta et videoopptak av det som skjer på skjermen.

Den nye Print Screen-knappen gjør det altså mye lettere å ta skjermbilder i Windows, ettersom du selv bestemmer hvilken del av skjermen det skal tas bilde av. 

I Utklippsverktøy har du allerede i dag muligheten til å behandle skjermbildene. Du kan velge hvor du vil lagre dem, og om du vil dele dem eller åpne dem i et annet program.

Ifølge Microsoft kan du imidlertid få tilbake den gamle funksjonaliteten i Print Screen-knappen ved å justere innstillingene i Windows 11, men mye kan ennå skje siden den nye Print Screen-knappen for øyeblikket bare er i testfasen.

LES OGSÅ: Slik tar du enkelt opptak av skjermen i Windows 11

Flere måter å ta skjermbilder på

Det forventes ikke at Microsoft endrer de andre måtene du kan ta og redigere skjermbilder på i Windows. Og du er naturligvis ikke begrenset til bare å bruke Microsofts innebygde verktøy til å ta skjermbilder.

Mange tredjepartsprogrammer klarer oppgaven bedre og gir deg flere muligheter enn det Windows gjør. Med programmet Greenshot er det for eksempel enda enklere å ta skjermbilder og lagre dem på pc-en, i utklippstavlen eller sende dem direkte til skriveren eller Paint.

Eller du kan bruke programmet ScreenRec til å ta opp det som skjer på skjermen og deretter enkelt dele opptaket med andre.

Begge programmene kan du som abonnent på Komputer for alle laste ned kostnadsfritt fra Fordelssonen, der du også finner utførlige veiledninger til hvordan programmene brukes.

Klikk her for å laste ned Greenshot.

Klikk her for å laste ned ScreenRec.

LES OGSÅ: Slik tar du et skjermbilde på datamaskinen din

Kanskje du er interessert i...