Paint.net: Det beste gratis bildebehandlingsprogrammet for Windows
Paint.net:

Et skikkelig bildebehandlingsprogram bør finnes på enhver pc. Paint.net er et godt valg.

© Paint.net

Paint.net: Det beste gratis bildebehandlingsprogrammet for Windows

Et skikkelig bildebehandlingsprogram er blant de nyttigste programmene du kan ha på en pc. Et av de beste heter Paint.net – og det er til og med gratis.

1. august 2023 av Niklas Ernst

Det finnes en håndfull programmer som bør finnes på alle datamaskiner.

En god nettleser som Edge eller Chrome, et antivirusprogram, en mediespiller, et komprimeringsverktøy, et program for sikkerhetskopiering, en kontorpakke – og ikke minst et bildebehandlingsprogram.

Et bildebehandlingsprogram er nemlig et av de kraftigste og mest allsidige verktøyene du kan ha på datamaskinen. Vi er spesielt begeistret for gratisprogrammet Paint.net.

Som abonnent på Komputer for alle har du tilgang til 300 gode og trygge programmer med tilhørende trinn-for-trinn-veiledninger, slik at det er lett å komme godt i gang. Se utvalget her.  

Så lett blir bildene mye bedre

Et bildebehandlingsprogram gir nesten uendelig mange muligheter, ikke bare for dine egne bilder, men også for å hjelpe familie og venner med å behandle feriebilder, for å finjustere et bilde som skal henge på veggen eller for å få en festsang til å se bra ut.

LES OGSÅ: Ikke gjør denne feilen med de digitale bildene

Et bildebehandlingsprogram er nærmest som en digital sveitsisk lommekniv og har mengder av forskjellige funksjoner. Programmet gjør det lett å justere og etterbehandle bildene dine slik at de blir bedre og mer interessante. Selv enkle funksjoner for justering av lys og kontrast kan ha stor virkning og virkelig transformere bildene dine.

LES OGSÅ: Smart verktøy: Slik fjerner du bakgrunnen i et bilde

Bildebehandling til små og store oppgaver

Et program som Paint.net kan imidlertid mye mer enn grunnleggende bildebehandling. Det gjør det også enkelt å legge til for eksempel tekst eller grafikk i bildene.

Det gjør programmet nærmest uunnværlig hvis du skal lage invitasjoner til en fest eller legge til punkter og tekst på et kart.

LES OGSÅ: Nå kan du bruke Googles magiske fotoverktøy på mobilen

Programmet kan også brukes til mer avansert bildebehandling og til manipulering av bilder. Du kan for eksempel klippe ut elementer fra ett bilde og legge dem inn i et annet. Du kan også friske opp fargen på håret til tante Erna, hvis det har blitt litt vel falmet på det gamle bildet. 

Med et godt bildebehandlingsprogram er det bare fantasien som setter grenser for hva som er mulig.

Lær å bruke Paint.net

Bildebehandlingsprogrammet Paint.net er gratis, og i den nye utgaven av Komputer for alle, som er nummer 13/2023, starter en ny serie i fire deler, der vi hjelper deg i gang med å bruke programmet.

Her viser vi hvordan du bruker de forskjellige verktøyene og funksjonene, fra de enkleste øvelsene til de mer avanserte og komplekse funksjonene.

Du kan laste ned programmet og lese første del i serien (og alle delene fra starten av oktober 2023) på nett i Fordelssonen allerede nå via denne koblingen

Kanskje du er interessert i...