Rockstar Games hacket
Rockstar Games hacket:

Hackere har lekket informasjon om det kommende og etterlengtede spillet Grand Theft Auto 6.

© Shutterstock

Stort hackerangrep mot spillbransjen

Hackere har avslørt det nyeste skuddet på stammen i den populære spillserien Grand Theft Auto i et storstilt hackerangrep. Det kan koste produsenten mye penger.

Grand Theft Auto, eller GTA, er et av de mest populære dataspillene i verden.

Serien, som på grunn av sitt voldelige og politisk ukorrekte innhold har vært gjenstand for debatt, er en enorm økonomisk gevinst for utviklerne fra Rockstar Games.

Opp gjennom årene har Grand Theft Auto altså omsatt for milliarder av dollar.

I 2018 ble den femte utgivelsen i spillserien til og med kåret til det mest lønnsomme underholdningsproduktet noensinne.

Hackere stjeler kildekoden

Derfor er det iøynefallende at hackere har klart å infiltrere den interne kommunikasjonen i Rockstar Games og avslørt den neste utgivelsen i den populære spillserien.

En video av det kommende spillet GTA 6 i aksjon er blitt lekket til offentligheten, men det er kanskje ikke det verste for Rockstar Games.

Også det kommende spillets kildekode er nemlig angivelig kommet i hackernes besittelse.

LES OGSÅ: Ny minikonsoll til klassiske spill

Video av nytt spill lekket

I årevis har fans av Grand Theft Auto-serien ventet på den nyeste utgaven av spillserien, men all informasjon om det kommende spillet har vært holdt hemmelig av utviklerne. 

Det har imidlertid hackere endret på.

Den 18. september ble det plutselig lastet opp nærmere 90 videoer på et nettforum for GTA-fans. Videoene, som totalt inneholdt 50 minutters opptak av spillet, viste en uferdig versjon av det kommende Grand Theft Auto 6.

Opptakene viste for det meste forskjellige tester av animasjoner og spillmekanikker, men de avslørte også vesentlige elementer i det nye spillet.

Som mange fans hadde spekulert i, viste videoene nemlig at en av spillets hovedpersoner for første gang i Grand Theft Autos historie er en kvinne, og at spillet vil foregå i den fiktive byen Vice City, som er basert på Miami i USA.

LES OGSÅ: Ekspert om 7-Eleven-angrepet: Vi må venne oss til det

Vil selge spillets kildekode

I tillegg til å ha lekket strengt fortrolige videoer av det uferdige spillet, påstår hackerne bak angrepet at de har stjålet det nye spillets kildekode samt kildekoden til forgjengeren, GTA 5.

Kildekoden er den programvaren som inneholder alle instrukser for å få et spill til å fungere, og dermed er den ganske verdifull for utviklerne. Hvis kildekoden lekkes, kan flere hemmelige opplysninger se dagens lys, og i verste fall for utviklerne kan koden brukes til å sette sammen et spill.

Hackerne hevder at de er klare til å selge kildekoden til GTA 5 for 10 000 dollar, men de ønsker ennå ikke å selge kildekoden til det kommende GTA 6.

LES OGSÅ: Hackere lammer alkoholmarkedet i Russland

Utviklere bekrefter

De mange videoene av det uferdige Grand Theft Auto-spillet er de siste dagene blitt delt heftig på nettet, og det tyder på at det er snakk om ekte opptak.

Utviklerne Rockstar Games bekreftet 20. september at de ble utsatt for et hackerangrep der konfidensielle opplysninger om spillet, inkludert videoene, ble stjålet.

I samme omgang sier Rockstar Games at de er «ekstremt skuffet over at detaljer om det kommende spillet er delt på denne måten», men at arbeidet med spillet fortsetter som planlagt.

Det er ennå ikke kjent når det nye GTA-spillet kommer ut, men Rockstar Games forteller at de vil holde oss oppdatert.

LES OGSÅ: Hackerne retter fokuset mot forbrukerne

Kanskje du er interessert i...