Falsk sikkerhetsapp kan tappe kontoen din
Falsk app:

Her ser du appen som hevder å gi mer sikkerhet, men i stedet gjør det stikk motsatte. 

© Pradeo

Falsk sikkerhetsapp kan tappe kontoen din

Hvis du har installert appen 2FA Authenticator på Android-mobilen, må du slette den umiddelbart. Den kan nemlig skape kaos og tappe kontoen din.

4. februar 2022 av Niklas Ernst

Totrinnsverifisering er en smart teknologi som gjør det mulig å sikre at du – og bare du – kan logge på kontoen din.

Med totrinnsverifisering må du nemlig godkjenne et påloggingsforsøk på nye enheter på mobilen eller nettbrettet – enten via en SMS-kode eller en egen app. 

Totrinnsverifisering bør altså gjøre kontoen din ekstra sikker.

Likevel er det ikke hele sannheten. I hvert fall ikke på Android-plattformen, der tusenvis av brukere i det siste har lastet ned en app i Google Play Butikk som de trodde skulle hjelpe dem med å aktivere totrinnsverifisering på kontoene sine.

LES OGSÅ: Slik beskytter du mobilen mot virus

Kan skade mobilen din

I virkeligheten ble appen, som heter 2FA Authenticator, laget med tanke på å infisere mobilene med skadevare.

LES OGSÅ: Slik beskytter du mobilen mot skadevare

Ifølge sikkerhetsselskapet Pradeo, som oppdaget appen, er 2FA Authenticator i stand til å skape fullt kaos hvis den er installert på mobilen din.

Appen kan blant annet deaktivere sikkerhetsfunksjoner som passord og skjermlås på mobilen, og kan laste ned andre og skadelige apper på mobilen din.

Slik unngår du falske apper

Har du appen på mobilen din, er det derfor viktig at du sletter den så raskt som mulig. Ifølge Google er appen lastet ned mer enn 10 000 ganger, men er nå fjernet fra appbutikken.

LES OGSÅ: Pass på! Android-viruset skjuler seg i disse 14 appene

Når du laster ned apper, også i Googles og Apples egen butikk, må du alltid være kritisk og vurdere om det er snakk om en troverdig app eller ikke. 

I tillegg anbefaler vi at du bare bruker offisielle apper til totrinnsverifisering, for eksempel Googles eget verktøy, som du finner her

Kanskje du er interessert i...