Mobiltelefon ferie

8 gode reiseapper anbefalt av Komputer for alle

Vi anbefaler åtte smarte apper som bør være med på ferien

1. juni 2018

Finn raskt frem på flyplasser over hele verden, få lokale værmeldinger og forstå den eksotiske menyen ved hjelp av raske oversettelser.

En smarttelefon eller et nettbrett kan være et fantastisk hjelpemiddel når du er på reisefot. Her får du åtte smarte apper som er svært nyttige når du er langt hjemmefra.

Alle de åtte appene fungerer i både Android og iOS. Bare søk etter programmet i App Store eller Play Butikk.

Gateguru

Et fantastisk verktøy å ha på telefonen når du reiser med fly. Appen har oversikt over terminalene på alle flyplasser i verden. 

Du får også anmeldelser av butikker og restauranter på de respektive flyplassene, og brukerne kan dele gode tips med hverandre. 

> Hent app'en her

TripAdvisor

Gode råd er helt gratis i denne omfattende appen der du finner gode beskrivelser av mange reisemål. For hver destinasjon finner du også mengder av tips til hoteller, spisesteder og severdigheter.

Alt kan lagres lokalt på mobiltelefonen eller nettbrettet som en digital reiseguide. 

> Hent app'en her

Google Maps

Med Google Maps roter du deg aldri bort, enten du befinner deg i gatene i New York eller på tyske skogsbilveier. Google Maps hjelper deg alltid å finne frem, og appen kan brukes både som et tradisjonelt kart og til navigasjon. 

> Hent app'en her

yr.no

Få oversikt over hvilket vær du kan vente de nærmeste dagene, enten du er på hytta i Sponvika eller på sydligere breddegrader. Den norsk værappen Yr leverer som regel svært presise varsler og presenterer dem på en enkel og oversiktlig måte. 

> Hent app'en her

WiFi Map

Denne appen bør være fast inventar på telefonen hvis du vil bruke internett i utlandet, men vil slippe å betale for dyr datatrafikk. 

Tjenesten viser på både lister og kart hvor du kan koble deg til trådløse nettverk. Vær likevel forsiktig med å bruke private nettverk, da disse ofte er usikre. 

> Hent app'en her

Foodspotting

Det kan være vanskelig å finne gode spisesteder når du bare har menyen å gå ut fra.

Med Foodspotting kan du se tidligere gjesters anmeldelser og bilder av rettene, slik at du kan danne deg et inntrykk av hva restauranten er god for. 

> Hent app'en her

Google Translate:

Jambon, welcome og conejo – alle tre ord oversettes aldeles korrekt i Google Translate. Du kan enten taste inn ord og setninger du vil ha oversatt, eller ta et bilde av det du vil ha oversatt med telefonkameraet. 

Deretter oversetter appen mer eller mindre korrekt, men det blir som regel lettere å dechiffrere budskapet. 

> Hent app'en her

Valuta+

Hvor meget er 76 euro i norske kroner? Valuta+ byr på rask omregning fra én valuta til en annen. Selve omregningen skjer uten å være tilkoblet nettet, men du må ha nettilgang hvis du vil være sikker på å regne om med de nyeste valutakursene.

> Hent app'en her

Få et tastatur til nettbrettet med Komputer for alle 

Nå kan du få et smart tastatur til nettbrettet sammen med Komputer for alle, slik at du slipper å bruke de irriterende skjermtastene. Det praktiske Bluetooth-tastaturet har en god størrelse, men tar lite plass i vesken og veier ikker mer enn 350 gram. 

Det er enkelt å koble Bluetooth-tastaturet til alle moderne nettbrett eller smarttelefoner, og når det er gjort, kan du skrive med vanlige taster. Akkurat som på en pc. Over tastene er det en fordypning der du kan sette nettbrettet eller telefonen i en god vinkel mens du skriver. 

Tastaturet i seg selv koster 379 kroner, men akkurat nå kan du få det sammen med to nummer av Komputer for alle for kun kroner 69,50. 

Kanskje du er interessert i...