iPhone 13 Pro er en av de beste mobilene du kan kjøpe i butikkene akkurat nå.
iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro er en av de beste mobilene du kan kjøpe i butikkene akkurat nå.

© Apple

Hvilken er den beste smarttelefon i 2022?

Utvalget av smarttelefoner er enormt, og det kan være vanskelig å avgjøre hvilken som er best. Her er våre forslag til de beste mobilene du kan kjøpe akkurat nå.

15. november 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Vi tester mobiler i alle prisklasser i testlaboratoriet vårt, men det er noe helt spesielt over de absolutt beste modellene. 

De er riktignok svinedyre, men det er også her vi finner funksjoner som vil dukke opp på de rimeligere modellene i løpet av de neste årene. 

Hvis du ikke er så opptatt av prisen, men kun er ute etter det aller beste, havner du ikke helt feil med én av de tre mobilene vi presenterer nedenfor:

> Les også: Slik fungerer trådløs lading

iPhone 13 Pro: 
Alt det beste i én mobil

iPhone 13 Pro leverer nærmest perfekt balanse mellom batteritid, ytelse og design. Det er den opplagte mobilen for alle som har råd til den.

iPhone 13 Pro er kanskje ingen revolusjon i forhold til forgjengeren. 

Til gjengjeld har den én enkelt funksjon som mange kanskje har ventet lenge på: betydelig bedre batteritid. Faktisk var batteritiden på mobilen i testen vår nesten 50 prosent bedre enn på iPhone 12. Det betyr at iPhone 13 Pro for de fleste «overlever» i opptil to dager uten større problemer, selv med relativt hyppig bruk. 

Det har aldri skjedd før med en ny iPhone.

> Les også: Apple klar med ny og rimelig iPhone 

Skjermen virker større

Designen har ikke endret seg mye fra forrige generasjon, bortsett fra at iPhone 13 Pro er blitt litt tykkere for å gjøre plass til det større batteriet. 

I tillegg er utskjæringen til frontkameraet øverst på mobilen litt smalere. Det er kanskje ingen revolusjon, men det gir faktisk følelsen av en litt større skjerm, noe som alltid er positivt.

> Les mer om iPhone 13 i artikkelen vår her

Kameraet i iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Kameraet i iPhone 13 Pro er det beste hittil i en iPhone.

© Apple

Sony Xperia 1 III:
Nesten mer kamera enn mobil

Xperia 1 III er Sonys beste mobil akkurat nå, og faktisk også en av de beste mobilene på markedet.

Det er blant annet den avlange skjermen som får Xperia 1 III til å skille seg ut. Skjermen har et helt fantastisk bilde med sterk kontrast, og det hjelper også at Sony har funnet plass til kameraet i kanten rett over skjermen. Dermed slipper du det mindre kledelige, sorte hullet i skjermbildet, som på mange andre mobiltelefoner.

Vi var gledelig overrasket over hvor godt Xperia 1 III ligger i hånden. 

Mobilen er veldig smal, så den er lett å holde selv med små hender. Dessuten har den en markant bredere kant på siden i forhold til mobilene der skjermen er lett buet og derfor har en mye smalere kant.

Føles som et ordentlig kamera

Den brede kanten hjelper også når du skal ta bilder med mobilen. 

Den føles nærmest som et vanlig kamera når du snur den på langs og legger pekefingeren på fotoknappen. Knappen fungerer også på samme måte som utløserknappen på et kamera, slik at du først aktiverer autofokus ved å trykke knappen halvveis ned, og deretter tar bildet ved å trykke den helt ned.

Mobilen er ekstremt rask, og vi fant ikke noe som den ikke kunne takle. Selv de mest krevende spillene kunne kjøres uten problemer.

> Les mer om Sony Xperia 1 III i artikkelen vår her

> Du kan lese anmeldelsen vår av Xperia 1 III og se aktuelle priser i Testsonen her.

For- og baksiden av Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III

Skjermen til Sony Xperia 1 III er i det høye 21:9-formatet, og mobilen ligger veldig godt selv i små hender.

© Sony

Samsung Galaxy Z Flip3:
Brett mobilen på midten

Samsung Galaxy Z Flip3 er Samsungs nyeste brettbare smarttelefon. Den tyder på at den brettbare mobilteknologien begynner å nærme seg noe som kan konkurrere med vanlige smarttelefoner.

Når du bretter Samsung Galaxy Z Flip3 helt ut, ser den først ut som en vanlig smarttelefon med en 6,7” glasskjerm. Du kan imidlertid føle skjøten mellom de to delene av mobilen hvis du drar fingeren lett over midten av skjermen. 

Du skal heller ikke se på skjermen i en altfor skrå vinkel før skjøten viser seg som en mørk skygge på skjermen. Hvis du ser helt vinkelrett på skjermen, er det heldigvis vanskelig å se at dette ikke er en vanlig smarttelefon.

Vi synes at en brettbar mobil bør kunne åpnes med én hånd før den er virkelig praktisk. Og det kan Galaxy Z Flip3! 

Ved å klemme inn tommelen mellom de to delene av mobilen og deretter vippe raskt med håndleddet, brettes mobilen ut i full størrelse. Det fungerer kjempefint i praksis og tiltrekker seg også anerkjennende blikk fra andre folk i nærheten.

> Du kan lese anmeldelsen vår av Samsung Galaxy Z Flip3 og se aktuelle priser i Testsonen her.

> Les mer om mobiler her

Samsung Galaxy Z Flip3
Samsung Galaxy Z Flip3

Du kan også åpne mobilen delvis, slik at du kan ha den stående på bordet foran deg.

© Samsung

Gode mobiler i forhold til pris

De tre smarttelefonene vi har nevnt her, ligger i den høye enden av skalaen både når det gjelder kvalitet, funksjoner og pris. 

Men du kan også få en god smarttelefon til en lavere pris. 

I Komputer for alle nummer 6/2022 tester vi seks mobiler i denne kategorien. Her ligger prisen under 7 000 kroner, og testvinneren tåler også at du mister den i gulvet uten at den går i stykker. 

> Les den store testen i magasinet eller i Fordelssonen her

Sjekk også ut Nokias nye smarttelefon, som kan bli din for 1 099 kroner. Den har vi skrevet om her.

Kanskje du er interessert i...