iPhone 13 Pro er en av de beste telefonene du kan kjøpe i butikkene akkurat nå.
iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro er en av de beste telefonene du kan kjøpe i butikkene akkurat nå.

© Apple

Hvilken er den beste smarttelefonen i 2021?

Utvalget av smarttelefoner er enormt, og det kan være vanskelig å avgjøre hvilken som er best. Her er våre forslag til de beste telefonene du kan kjøpe akkurat nå.

15. november 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Vi tester telefoner i alle prisklasser i vårt testlaboratorium, men det er noe helt spesielt over de absolutt beste modellene. 

De er riktignok svinedyre, men det er også her vi finner funksjoner som vil dukke opp på de rimeligere modellene i løpet av de neste årene. 

Hvis du ikke er så opptatt av prisen, men kun er ute etter det aller beste, havner du ikke helt feil med én av de tre telefonene vi presenterer nedenfor.

> Les også: Derfor bør du kjøpe julegavene dine før Black Friday i år

1. iPhone 13 Pro: 
Alt det beste i én telefon

iPhone 13 Pro leverer nærmest perfekt balanse mellom batteritid, ytelse og design. Det er den opplagte telefonen for alle som har råd til den.

iPhone 13 Pro er kanskje ingen revolusjon i forhold til forgjengeren. 

Til gjengjeld har den én enkelt funksjon som mange kanskje har ventet lenge på: betydelig bedre batteritid. Faktisk var batteritiden på telefonen i testen vår nesten 50 prosent bedre enn på iPhone 12. Det betyr at iPhone 13 Pro for de fleste «overlever» i opptil to dager uten større problemer, selv med relativt hyppig bruk. 

Det har aldri skjedd før med en ny iPhone.

Skjermen virker større

Designen har ikke endret seg mye fra forrige generasjon, bortsett fra at iPhone 13 Pro er blitt litt tykkere for å gjøre plass til det større batteriet. 

I tillegg er utskjæringen til frontkameraet øverst på telefonen blitt litt smalere. Det er kanskje ingen revolusjon, men det gir faktisk følelsen av en litt større skjerm, noe som alltid er positivt.

> Les mer om iPhone 13 i artikkelen vår her

Kameraet i iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Kameraet i iPhone 13 Pro er det beste i en iPhone hittil.

© Apple

2. Sony Xperia 1 III:
Nesten mer kamera enn telefon

Xperia 1 III er Sonys beste telefon akkurat nå, og faktisk også en av de beste telefonene i butikkene.

Det er blant annet den avlange skjermen som får Xperia 1 III til å skille seg ut. Skjermen har et helt fantastisk bilde med sterk kontrast, og det hjelper også at Sony har funnet plass til kameraet i kanten rett over skjermen. Dermed slipper du det mindre kledelige, sorte hullet i skjermbildet, som på mange andre mobiltelefoner.

Vi var gledelig overrasket over hvor godt Xperia 1 III ligger i hånden. 

Telefonen er veldig smal, så den er lett å holde selv med små hender. Dessuten er det en markant bredere kant på siden i forhold til de telefonene hvor skjermen er lett buet og derfor har en mye smalere kant.

Føles som et ordentlig kamera

Den brede kanten hjelper også når du skal ta bilder med telefonen. 

Den føles nærmest som et vanlig kamera når du snur den på langs og legger pekefingeren på fotoknappen. Knappen fungerer også på samme måte som utløserknappen på et kamera, slik at du først aktiverer autofokus ved å trykke knappen halvveis ned, og deretter tar bildet ved å trykke den helt ned.

Telefonen er ekstremt rask, og vi fant ikke noe som den ikke kunne takle. Selv de mest krevende spillene kunne kjøres uten problemer.

> Les mer om Sony Xperia 1 III i artikkelen vår her

> Du kan lese anmeldelsen vår av Xperia 1 III og se aktuelle priser i Testsonen her.

For- og baksiden av Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III

Skjermen i Sony Xperia 1 III er i det høye 21:9-formatet, og telefonen ligger veldig godt selv i en liten hånd.

© Sony

3. OnePlus 9 Pro:
Lynrask telefon med Hasselblad-kamera

OnePlus 9 Pro er på alle måter en førsteklasses telefon. 

Det merkes både på den fysiske kvaliteten og telefonens superraske kjøring av både operativsystem og apper.

Telefonen er utstyrt med den nye Snapdragon-prosessoren, og avhengig av hvilken mobilversjon du kjøper, får du 8 eller 12 GB RAM. 

Resultatet er en telefon som kan kjøre selv de mest krevende appene, for eksempel lynraske spill i høy oppløsning. 

Du finner rett og slett ikke en telefon som er særlig raskere akkurat nå.

Vanskelig å bli skuffet over kameraet

OnePlus har alliert seg med kameraprodusenten Hasselblad, som har fått navnet sitt på kameramodulen på baksiden. 

Kameraet er på nivå med de vi finner i de beste telefonene fra Samsung, Huawei og Apple, men det er fortsatt et mobilkamera med de begrensninger det innebærer. 

Det er begrenset fysisk plass til linsene og elektronikken som fanger opp bildet, og det merkes under fotografering i veldig dårlig lys. De mørke nyansene har noen ganger en tendens til å flyte sammen i klumpete, firkantede blokker. 

Ellers er bildekvaliteten ypperlig både i bilder og video, og det er vanskelig å forestille seg at noen vil bli skuffet over kameraet og mulighetene det gir til blant annet å ta bilder på lang avstand med det effektive teleobjektivet.

> Les mer om OnePlus 9 Pro i artikkelen vår her

> Les mer om telefoner her

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro

Kameraet er produsert i samarbeid med det svenske selskapet Hasselblad, som blant annet er kjent for å levere kameraene som ble brukt ved månelandingene.

© OnePlus

Kanskje du er interessert i...