iPhone 14
iPhone:

iPhone 14 er så vidt ankommet hyllene, men vi har allerede et godt forslag til hvordan neste års iPhone 15 vil se ut.

© Apple

iPhone 15: Alt vi vet om Apples neste telefon

iPhone 15 kommer til høsten 2023, og vi har allerede en god idé om hvordan den blir. Her finner du alt vi vet om Apples neste iPhone.

7. november 2022 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Apples neste iPhone heter iPhone 15. Det er det neppe noen tvil om. 

Og selv om det ikke er så lenge siden iPhone 14 ble lansert, kan vi faktisk allerede nå begynne å danne oss et bilde av hvordan neste utgave av Apples populære telefon vil se ut.

Vi vet for eksempel at iPhone 15 blir den første iPhonen med en USB-C-kontakt til lading. Det kan du lese mer om lenger ned i artikkelen. 

I denne artikkelen får du svar på disse spørsmålene:

Hva er den største nyheten i iPhone 15?

En av de største endringene i iPhone 15 ser ut til å bli at de fysiske knappene på siden av telefonen erstattes av «solid state»-knapper, slik som hovedknappen under skjermen.

Det betyr at knappene bare aktiveres ved berøring, og så avgir telefonen en liten vibrasjon for gi en illusjon om at du har trykket på en fysisk knapp.

Fordelen er blant annet at telefonen på den måten blir mer motstandsdyktig mot støv og vann når det er færre «åpninger» i rammen.

Informasjonen om de nye knappene kommer fra markedsanalytiker Ming-Chi Kuo, som tidligere har hatt rett i sine forutsigelser.

I tillegg får du naturligvis alle de funksjonene som nylig ble introdusert med operativsystemet iOS 16. 

> Les også: Her er nye iPhone 14

Hvilke modeller av iPhone 15 kommer i salg?

Apple har allerede droppet iPhone Mini-modellen og i stedet introdusert modellen iPhone 14 Plus som den mer prisgunstige iPhone-utgaven.

Sannsynligvis vil neste års utvalg av iPhone ligne på årets utvalg. 

Det vil si at du sannsynligvis vil kunne velge blant fire modeller: iPhone 15 og iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, der Pro-modellene igjen blir de sterkeste og dyreste.

Apple-ekspert Mark Gurman fra amerikanske Bloomberg spår imidlertid at toppmodellen iPhone 15 Pro Max kan komme til å endre navn til iPhone 15 Ultra for å differensiere seg ytterligere som selskapets toppmodell.

Apple har allerede introdusert navnet Ultra i forbindelse med de nyeste versjonene av Apple Watch, som nå heter Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 og toppmodellen Apple Watch Ultra.

iPhone 14, iPhone 14 PRO, iPhone 14 Plus og iPhone 15 PRO Max
iPhone 14:

Slik ser de forskjellige versjonene av iPhone 14 ut, og det er nok sannsynlig at Apples iPhone 15-modeller kommer til å se omtrent like ut.

Når kommer iPhone 15?

Dette er nok det punktet vi kan være mest sikre på allerede nå.

Apple presenterer nesten alltid sine nye topptelefoner den første uka i september – som regel på en tirsdag. Så et godt forslag er at iPhone 15 blir lansert den 5. september 2023 – eller rett rundt den datoen.

Apples telefoner kommer vanligvis til salg i butikkene ca. 10 dager etter at de er blitt presentert.

> Les også: Så fornøyde var vi med den første iPhone

Får iPhone 15 USB-C-kontakt?

Ja, neste generasjon iPhone er utstyrt med en USB-C-kontakt i stedet for Apples egen Lightning-kontakt.

Apple har selv bekreftet at selskapet vil rette seg etter EUs påbud om at alle telefoner fra 2024 skal bruke USB-C til lading.

Techmediet 9to5Mac lufter dessuten tanken om at Pro-modellene kan få Apples egen Thunderbolt-kontakt, akkurat som Apple allerede har introdusert på de største iPad-modellene.

Du vil naturligvis også kunne lade iPhone 15 trådløst.

> Her kan du lese mer om EU-loven som dikterer bruken av USB-C

Hva blir prisen på iPhone 15?

Vi har ikke hørt noe konkret om prisene på de kommende iPhone 15-modellene, men iPhone 14 ble litt dyrere enn iPhone 13, og den utviklingen forestiller vi oss ikke at det endres på. 

Prisen på iPhone 15 blir altså sannsynligvis litt høyere enn iPhone 14-modellene. 

Til gjengjeld pleier prisene på de eldre modellene å falle når det kommer en ny iPhone på markedet. Så hvis du vurderer å oppgradere din iPhone, bør du vurdere om du kan vente til september 2023 når iPhone 14 faller i pris.

> Les også: Her er de største nyhetene i iOS 16

Kanskje du er interessert i...