Chromebook på pc-en
Chromebook på pc-en

Nå kan du bruke Windows-datamaskinen som en Chromebook ved hjelp av et nytt operativsystem.

© Shutterstock

Nå kan du bruke pc-en som Chromebook

Google har lansert et helt spesielt operativsystem som lar deg bruke pc-en som en Chromebook.

5. august 2022 av Martin Lorentsen

Hvis du kan tenke deg å prøve Googles operativsystem Chrome OS, trenger du ikke nødvendigvis bruke penger på en Chromebook.

Google har nemlig gjort det mulig for deg å kjøre en versjon av Chromebook-operativsystemet på andre datamaskiner.

Google annonserte tidligere i år operativsystemet Chrome OS Flex, som sørger for at pc-er, Mac-datamaskiner og Linux-maskiner kan fungere stort sett som Chromebooks. Nå er det spesielle operativsystemet endelig lansert.

Dette opplyser Google i et blogginnlegg.

Chrome OS Flex er gratis å laste ned og det eneste du trenger for å installere operativsystemet på en Windows-pc, er en funksjonell datamaskin og et USB-minne.

LES OGSÅ: Slik bruker du Android-apper i Windows

Slik får du Chrome OS Flex

Vil du at pc-en din skal kunne fungere som en Chromebook, må du laste ned operativsystemet Chrome OS Flex.

Det er helt gratis og du kan laste ned Chrome OS Flex fra dette nettstedet.

Hvis du ikke ønsker at Chrome-operativsystemet skal overta Windows, kan du laste ned Chrome OS Flex på et tomt USB-minne som du kan starte datamaskinen fra via oppstartsmenyen i BIOS når pc-en slås på.

Da kan du trygt og risikofritt teste operativsystemet på pc-en.

Les hvordan du åpner oppstartsmenyen i BIOS her.

Det er også mulig å installere Chrome OS Flex på datamaskinen, slik at det erstatter pc-ens eksisterende operativsystem.

LES OGSÅ: Hva er en Chromebook?

Nesten som en Chromebook

Chrome OS, operativsystemet i Chromebooks, har mange fordeler. Chromebooks bruker for eksempel betraktelig mindre strøm enn lignende datamaskiner. Ifølge Google bruker Chrome OS hele 19 prosent mindre strøm.

Google opplyser dessuten at Chrome OS Flex bruker samme kildekode som Chrome OS, så du bør få glede av et batteribesparende operativsystem. Utseendet til det nye og gratis operativsystemet ligner også til forveksling på Chrome OS.

Det er imidlertid ikke helt identisk med Chromebook-operativsystemet. Chrome OS Flex fungerer nemlig ikke med Android-apper, og det må sies å være et stort minus. En av de største fordelene med Chromebook er nettopp samspillet med Android-apper.

Du må altså unnvære Android-apper hvis du vil gjøre pc-en din om til en Chromebook, og det er ikke det eneste punktet der det spesielle operativsystemet skiller seg fra originale Chromebooks.

Se hele listen over forskjellene her.

LES OGSÅ: 3 gode grunner til å kjøpe en Chromebook

Kanskje du er interessert i...