Acer 2-in-one-pc

Derfor bør du kjøpe en 2-i-1-maskin

Hvorfor kjøpe både bærbar pc og nettbrett, når du kan få begge deler i samme enhet? Her kan du lese om fordelene med en 2-i-1-maskin.

8. desember 2016 av Anders Daugaard

Den kalles en 2-i-1-maskin eller hybrid-pc – maskinen som kan brukes både som bærbar pc og nettbrett. Maskinene leveres med Windows 10, som automatisk bytter til nettbrettmodus så snart skjermen kobles fra tastaturet eller blir vippet 360 grader, alt ettersom hvordan maskinen endrer modus.

Når tastaturet kobles til igjen, fungerer systemet som en vanlig pc. Her er fire av de mange fordelene ved å ha en 2-i-1-pc fremfor å ha både bærbar pc og nettbrett.

1. Masser av kraft

En 2-i-1-pc kan ha samme ytelser som en vanlig bærbar pc.

De fleste har en Intel-prosessor, for eksempel i5 eller i7. Batteritiden kan variere fra 7–8 timer til over 12 timer. På noen modeller får du lengre batteritid når tastaturet er koblet til skjermen.

2. Stor skjerm

Skjermstørrelsen varierer fra cirka 10 tommer til 12–13 tommer, som er det vanligste, og det er større enn de fleste nettbrett.

Hvis oppløsningen samtidig er høy, gir det en fordel når du for eksempel jobber med flere åpne vinduer eller et stort regneark.

Skjermen er også suveren til film og annen underholdning, både i nettbrett- og pc-modus.

3. Avtagbar eller konvertibel?

Det finnes forskjellige typer 2-i-1-maskiner. På noen kan skjermen vippes helt bakover, slik at tastaturet blir liggende på baksiden av skjermen. På andre kan tastatur og skjerm kobles helt fra hverandre.

Hvis du foretrekker et lett nettbrett som du skal holde over lengre tid, bør du velge en modell hvor du kan ta av skjermen. Da slipper du vekten av tastaturet.

En konvertibel modell kan settes opp i mange forskjellige posisjoner, tastaturet kan for eksempel fungere som et stativ.

4. Apper og programmer

2-i-1-maskiner kjører Windows, også når du bruker dem som nettbrett.

Det betyr at du ikke har tilgang til det samme utvalget av apper som på en iPad eller et Android-brett. Til gjengjeld kan du bruke vanlige pc-programmer. Programmer du har brukt i årevis og kjenner ut og inn.

Les vår store test av fem 2-i-1-maskiner med Windows 10 i Komputer for alle nr. 1/2017.

> Les også: Ja, takk – begge deler

Kanskje du er interessert i...