Det kan være en god idé å gjøre Facebook-profilen privat.
Gjør Facebook-profilen privat:

Det kan være en god idé å gjøre Facebook-profilen privat hvis du vil unngå at identiteten din stjeles på nettet. 

© Shutterstock

Derfor bør du gjøre Facebook-profilen privat

Hvis du har en åpen Facebook-profil som alle kan se, bør du helt klart vurdere å gjøre den privat. Informasjonen din kan nemlig være gull verdt for hackere som ønsker å stjele identiteten din.

5. juni 2023 av Martin Lorentsen

Hvis Facebook-profilen din og tilhørende personopplysninger, bilder og innlegg er synlige for alle og enhver, kan du havne i store problemer.

På sosiale medier – og spesielt på Facebook, der det er nesten 3 milliarder profiler – kan nemlig kriminelle enkelt få tak i personopplysninger, som for eksempel kan brukes til å stjele identiteten din.

Hvis du blir utsatt for identitetstyveri, kan det få både økonomiske og psykiske konsekvenser. Derfor bør du gjøre Facebook-profilen så privat som mulig, og det er heldigvis enkelt å gjøre.

LES OGSÅ: Vær forsiktig når du selger ting på nettet

Slik gjør du Facebook-profilen privat

Hvis du gjør profilen din privat, slik at personopplysningene ikke kan ses av alle, blir det selvsagt vanskeligere for svindlerne å stjele identiteten din på Facebook. Og det er faktisk ganske enkelt å gjøre Facebook-profilen privat, takket være et smart verktøy.

Facebook har nemlig laget en brukervennlig veiledning til nettopp dette, der du går gjennom all informasjon på Facebook-profilen din og enkelt kontrollerer hvem som kan se opplysningene. 

Slik finner du veiledningen:

  1. Logg på Facebook.
  2. Klikk på ikonet med profilbildet ditt øverst til høyre.
  3. Velg Innstillinger og personvern.
  4. Klikk på Personvernsjekk.

Her finner du fem veiledninger du kan klikke på. Det er en god idé å se gjennom alle for å være helt sikker på at du deler så lite som mulig med offentligheten.

LES OGSÅ: Se opp for nettfisking: Her er de farligste tjenestene

Slik unngår du identitetstyveri på nettet

Identitetstyveri er ikke bare en ubehagelig opplevelse. Det kan også få uante økonomiske konsekvenser. Du risikerer blant annet å få tømt kontoen for penger eller at svindlere tar opp lån i ditt navn.

LES OGSÅ: Slik kan identiteten din bli stjålet på nettet

Du kan imidlertid ta en rekke forholdsregler og redusere risikoen for å bli utsatt for identitetstyveri på nettet, og i Komputer for alle nummer 10/2023 kan du lese nøyaktig hvordan du beskytter deg.

Her forteller vi også hva du bør gjøre hvis uhellet er ute og du blir utsatt for identitetstyveri.

Som abonnent på Komputer for alle kan du lese en PDF-versjon av artikkelen i Fordelssonen. Klikk her for å lese artikkelen.

LES OGSÅ: 15 millioner ofre svindlet av ulovlige låneapper

Kanskje du er interessert i...