Status for Windows 11
Bytt:

Microsoft mener at nå bør alle bytte til Windows 11 – hvis datamaskinen støtter det nye operativsystemet.

Microsoft: Windows 11 er klar for alle

Microsoft har kunngjort at Windows 11 nå kan lastes ned av alle som ønsker det. Den nye versjonen av Windows har over et halvt år på baken. Vi gjør opp status.

Nyheten kom allerede sommeren 2021. Microsofts vellykkede Windows 10 skulle etter seks år erstattes av en ny Windows-versjon: Windows 11

Den offisielle lanseringsdatoen var 5. oktober 2021. Det vil si at Windows 11 nå har over et halvt år på baken, og det er på tide å gjøre opp status for det nye operativsystemet.

Windows 11 klar for «alle datamaskiner»

Microsoft har selv gjort opp status for Windows, og konklusjonen ble nylig offentliggjort i en kunngjøring fra selskapet. 

I kunngjøringen meddelte de at Windows 11 nå er klar for alle datamaskiner («broad deployment» på fagspråket). 

Microsoft mener at operativsystemet nå er så robust at alle som nøler med å oppgradere fra Windows 10, bør legge tvilen på hylla og bytte til det nye operativsystemet umiddelbart.

Er datamaskinen din god nok?

At Windows 11 er klar for alle er en sannhet med modifikasjoner. 

Windows 11 stiller nemlig strenge krav til utstyret du har i datamaskinen, og det er langt fra sikkert at datamaskinen din kan kjøre Windows 11, selv om den fungerer upåklagelig med Windows 10.

Hvis du er i tvil om datamaskinen din er sterk nok til å kjøre Windows 11, bør du lese artikkelen Slik får du Windows 11 på datamaskinen din.  Her forteller vi deg om et verktøy fra Ashampoo som kan teste om datamaskinen din kan kjøre Windows 11.

Og du kan fortsatt bruke Windows 10 i lang tid ennå. Microsoft avslutter nemlig ikke støtten til Windows 10 før i 2025.

Windows 11 fungerer bra

Generelt har Microsoft fått gode tilbakemeldinger på Windows 11, som kun har forårsaket mindre problemer i forbindelse med oppdateringen. Samtidig byr operativsystemet på en rekke nye funksjoner og et flott brukergrensesnitt. 

Savner du en oversikt over funksjonene i Windows 11, kan du lese artikkelen Alt du trenger å vite om Windows 11

Kontrollprogrammer i Windows 11
Kontrollprogrammer i Windows 11:

Kontrollprogrammer – som vist til venstre i bildet – er et av Microsofts salgsargumenter for Windows 11.

To andre versjoner er mer populære enn Windows 11

Microsoft har imidlertid fortsatt litt småproblemer med den nye versjonen. Windows 10 er derfor fortsatt langt mer populær enn etterfølgeren. 

Det viser all statistikk på området. GlobalStats tall for april viser for eksempel at Windows 11 bare finnes på 8,9 prosent av alle Windows-datamaskiner. 

Til sammenligning har over 73 prosent av Windows-datamaskinene Windows 10. 

Selv den eldgamle Windows 7-versjonen er med en tilslutning på 12,7 prosent mer populær enn Windows 11.

Imidlertid er det trolig bare et spørsmål om måneder før Windows 7 må vike plassen. Nesten alle nye datamaskiner som selges i disse dager, leveres med Windows 11.

Les også: Slik stiller du inn alt i Windows 11

Kanskje du er interessert i...