Falske ChatGPT-utvidelser
Falske ChatGPT-utvidelser:

ChatGPT er en åpenbaring for alle – også for hackere. Nå prøver de å lure deg allerede når du søker etter den populære chatroboten på Google.

Falsk ChatGPT-robot stjeler opplysningene dine – slik sikrer du deg

Akkurat nå finnes det en ekstra farlig nettleserutvidelse som kan stjele Facebook-informasjonen din. Vær spesielt på vakt når du søker etter informasjon om chatroboter på Googles søkeside. Les også hvordan du får den ekte ChatGPT-utvidelsen installert i Chrome.

3. april 2023 av Steffen Nielsen

Du må være forsiktig når du ser etter chatroboter på nettet.

De nye intelligente chatrobotene er en gigantisk teknologisk revolusjon, og rundt om i verden søker folk på Google for å få lov til å chatte med robotene. Det søkes for eksempel enormt mye etter «CHAT-GPT», som er Open.Ais' chatrobot.

Men også hackerne har oppdaget chatrobotenes popularitet, og de er nå i full gang med å misbruke denne interessen for å lure deg.

Her forklarer vi hvordan du unngår å bli lurt, og hvordan du kan få en ekte og sikker chatrobotutvidelse til Chrome-nettleseren.

Hvis du ikke allerede kjenner til chatrobotenes uante muligheter, kan du lese om dem i artikkelen CHATGPT: Roboten som kan svare på nesten alle spørsmålene dine.

Hackerne utnytter din uforsiktighet

Nettopp chatrobotenes popularitet har (selvfølgelig) fått hackere på banen. For kanskje er vi pc-brukere litt ekstra uforsiktige når vi er ivrige etter å leke med den vanvittige kunstige intelligensen som skjuler seg i robotene. 

Og uforsiktighet er iallfall noe som sikrer hackernes levebrød.

Hackeraktivitet i forbindelse med chatroboter opplever vi akkurat nå et helt konkret og veldig snedig eksempel på. Det advarer flere medier mot basert på en oppdagelse fra sikkerhetsselskapet Guardio Labs.

Les også: Microsoft vil knuse Google: Bygger inn chatrobot i Bing

Farlig nettleserutvidelse lurer deg

Det nyeste trikset starter med Google-søk etter ChatGPT

Her dukker det nemlig opp farlige lenker høyt i Googles søkeresultater. 

Hvis du er uforsiktig nok til å klikke på lenkene, havner du på en nettside der du presenteres for en lenke til en Chrome-utvidelse i Chrome Web Store. Utvidelsen må du laste ned for å få glede av ChatGPT direkte i Chrome-nettleseren.

Les også: Slik bruker du utvidelser i Chrome

Utvidelsen kaprer Facebook-kontoen din

Problemet er bare at Chrome-utvidelsen er falsk, selv om du neppe vil oppdage det hvis du først er kommet så langt. 

I Chrome Web Store lures du til å laste ned utvidelsen, som ved første øyekast fungerer helt etter hensikten og lar deg chatte med ChatGPT.

I bakgrunnen starter imidlertid utvidelsen den skitne delen av jobben. 

Utvidelsen kan nemlig stjele informasjonskapsler med påloggingsopplysninger til Facebook. Dermed får hackerne tilgang til Facebook-kontoen din og kan bruke dem til enda mer skumle og innbringende formål.

Slik unngår du hackernes utvidelse

Den farlige utvidelsen i Chrome Web Store er ifølge Guardio Labs lastet ned mer enn 1000 ganger, og en tidligere versjon av den, som Google har fjernet, ble lastet ned 4000 ganger.

Det tyder derfor på at hackerne vil fortsette å lansere nye skadelige utvidelser hver gang Chrome fjerner den gamle. 

Hvis du vil bruke ChatGPT i Chrome, må du med andre ord være på vakt og bare laste ned den ekte ChatGPT-utvidelsen. 

Les også: Slik etterligner svindlere familiemedlemmers stemmer med AI

Slik bruker du ChatGPT i Chrome

Det finnes nemlig en ekte og svært nyttig ChatGPT-utvidelse til Chrome. Med den installert får du direkte tilgang til chatroboten på søkesiden når du søker etter informasjon på Google.

ChatGPT i Chrome
ChatGPT i Chrome:

Her ser du den ekte ChatGPT-utvidelsen i bruk i Googles søkemotor. Med utvidelsen aktivert vises det et ChatGPT-vindu til høyre for søkeresultatene dine, der du kan «snakke» med roboten og på den måten spesifisere søket ditt for å finne de beste svarene og resultatene.

© Komputer for alle

Den riktige ChatGPT-utvidelsen til Chrome finner du via denne lenken. Deretter må du gjøre følgende for å bruke utvidelsen.

  1. Klikk på Legg til i Chrome.
  2. Velg Legg til utvidelsen. Utvidelsen legger seg i Chrome.
  3. Gå til www.google.com.
  4. Skriv inn søket og trykk på Enter.

Da vises ChatGPT som et eget felt til høyre i vinduet. Du må logge på (eller opprette en konto hvis du ikke har brukt ChatGPT før).

Deretter er den ekte ChatGPT klar til å besvare alle fornuftige og dumme spørsmål du måtte komme med.

Kanskje du er interessert i...