Hva kommer den nye Windows-versjonen til å hete?
Windows-?

Hva kommer den nye Windows-versjonen til å hete? Noen mener at lysinnfallet på Microsofts bilde fra invitasjonen til pressemøtet danner et 11-tall – og gjetter derfor på «Windows 11».

Gjett og vinn: Hva blir det nye navnet på Windows?

Ryktene svirrer: Snart er det slutt på Windows 10, men hva heter egentlig avløseren? Hvis du gjetter navnet på den nye Windows-versjonen, kan du vinne en premie.

17. juni 2021 av Redaksjonen

Microsoft har innkalt til et stort pressemøte torsdag 24. juni, noe som straks har satt i gang flittige gjetninger verden over. Nå kan du komme med ditt bidrag til spekulasjonene og kanskje også vinne en veldig fin premie hvis du treffer blink med spådommen: 

Mange små hint fra Microsoft tyder nemlig på at Windows 10 snart er fortid, og at Microsoft har tenkt å presentere det «neste» operativsystemet på pressemøtet. 

Men hva kommer den nye Windows-versjonen til å hete? 

Bare ganske få Microsoft-ansatte vet det ennå, men selskapet har gjort alt de kunne for å lede tankene til «Windows 11» ved f.eks. å innkalle til pressemøtet kl. 11 lokal tid og samtidig sende ut noen pressebilder som med litt godvilje kan tolkes som et 11-tall. 

LES OGSÅ: Er Windows 11 på trappene?

Windows 11 eller Windows 365?

Men prøver de bare å lure oss? I Komputer for alles redaksjon er gjettelysten alltid stor, og vi har selvfølgelig et par forslag klare. Vår nyhetsredaktør Niklas Ernst regner for eksempel med at Microsoft én gang for alle dropper tallet i navnet:

– Jeg gjetter at navnet blir «Windows». Det er herlig kort, godt og presist og peker både bakover og fremover, sier han og blir støttet av Komputer for alles testredaktør, som har samme forslag.

Andre gode forslag fra redaksjonen lyder det opplagte «Windows 11», «Windows Sun Valley» (som er prosjektets kodenavn akkurat nå), «Windows 365» (for å skape større sammenheng med firmaets kontorpakke) og «Windows One» eller «Windows Edge» (for å understreke at henholdsvis OneDrive og Edge-nettleseren binder Windows-PC-en sammen med nettet). 

Noen mer skeptisk anlagte mener imidlertid at navnet fortsatt bare blir «Windows 10» – og at Microsoft altså bare er ute etter å skape litt liv og røre frem mot presentasjonen av den nye oppdateringen.

Gjett navnet og vinn en powerbank

Tenker du det samme som oss, eller har du et enda bedre forslag til navnet på den nye Windows-versjonen? Vi deler ut hele 5 av våre populære 3-i-1-powerbanker med trådløs lading i en gjettekonkurranse.

Skriv ditt forslag til navnet i konkurransen vår nedenfor senest torsdag 24. juni kl. 16.00. Vi velger vinnerne blant dem som har gjettet mest korrekt (altså Microsofts endelige navn til operativsystemet og ikke f.eks. midlertidige navn eller kallenavn) og har skrevet en begrunnelse. 

Du trenger ikke oppgi adressen din. Vi kontakter vinnerne på e-post, slik at vi kan få en adresse å sende premien til.

Kanskje du er interessert i...