Operativsystemet Android Oreo

Det nye Android følger tradisjonen med å være oppkalt etter søtsaker.

© Shutterstock

Nytt operativsystem for Android avslørt

Den etterlengtede åttende versjonen av Android, som har fått navnet Oreo, har mange nye funksjoner. Les om forbedringene her.

22. august 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Bedre batteritid, raskere start og bilde-i-bilde. Det er bare noen av forbedringene du kan vente av det nye Android Oreo, operativsystemet som ble avslørt under solformørkelsen i USA natt til 22. august norsk tid.

Det er mye nytt i Android Oreo, blant annet en bilde-i-bilde-funksjon. Det vil si at du kan ha et lite vindu med en app på skjermen, mens du gjør noe annet. 

Du kan for eksempel ha en YouTube-video  på skjermen mens du er inne på Facebook.

Nye funksjoner Android Oreo

De fleste endringene finnes likevel bak skjermen. Google har endret måten apper fungerer på for å gi smarttelefonene bedre batteritid.

Ifølge Google vil det nye operativsystemet også være merkbart raskere å starte. På Googles smarttelefon Pixel vil det faktisk bare ta halvparten så lang tid som tidligere.

Du kan se flere nye funksjoner her.

Android Oreo på alle telefoner i løpet av året

Det nye operativsystemet har vært ventet lenge, og det har ikke manglet på spekulasjoner om nye funksjoner og hva navnet ville bli.

Operativsystemet kommer først til Googles egne telefoner, Pixel og Nexus. Andre klassiske Android-merker som Samsung, Huawei, Sony og flere vil også få det i nærmeste fremtid.

Ifølge Google vil det nye operativsystemet finnes på alle telefoner som bruker Android, mot slutten av året.

Kanskje du er interessert i...