Internetshopping

Slik unngår du falske hjemmesider

Det beste vernet mot å bli svindlet på nettet, er din egen sunne fornuft. Her er våre seks gode råd for å unngå å bli lurt når du handler på nettet.

6. februar 2017

Netthandel har blitt fantastisk populært her i landet, og der det er penger å tjene, finner du alltid noen som bare har til hensikt å lure dem fra deg.

Vanligvis – og heldigvis – er det ikke vanskelig å gjennomskue nettbutikker som drives av kjeltringer. Her er våre seks gode råd om hvordan du kan unngå å bli lurt når du handler på nettet:

1. Er varen for billig? 

Hvis varen koster kun en brøkdel av hva tilsvarende produkter gjør, er det sannsynligvis ugler i mosen.

2. Tvilsomme betalingsløsninger

I suspekte nettbutikker er forsidene vanligvis fulle av logoer fra kjente kortselskaper og betalingsløsninger, men når du skal betale, er mulighetene mer begrenset. Prøv å finne en butikk hvor du kan betale med vanlige betalingskort.

3. Feil i teksten 

Luresider er drives ofte fra utlandet, og tekstene er ofte oversatt med Google Translate. Google Translate er ikke god i norsk grammatikk. Styr unna hjemmesider som er fulle av språkfeil.

4. Se etter e-merket 

Se etter merket Trygg e-handel; det viser at siden er godtkjent av handelsorganisasjonen Virke. Du skal kunne klikke på merket for å få mer informasjon.

5. Finnes norsk kontaktinformasjon? 

En ærlig og redelig nettbutikk har ingenting å skjule, og da bør det være mulig å finne norsk adresse og telefonnummer på siden.

6. Sjekk hvem som eier siden 

Har du mistanke om at alt ikke er som det skal, kan du undersøke hvem som eier hjemmesiden på adressen http://whois.domaintools.com/

> Slik unngår du å bli lurt på nettet

Kanskje du er interessert i...