Internetshopping

Slik unngår du falske hjemmesider

Det beste vernet mot å bli svindlet på nettet, er din egen sunne fornuft. Her er våre seks gode råd for å unngå å bli lurt når du handler på nettet.

6. februar 2017 av Morten Skeldal Østergaard

Netthandel har blitt fantastisk populært her i landet, og der det er penger å tjene, finner du alltid noen som bare har til hensikt å lure dem fra deg.

Vanligvis – og heldigvis – er det ikke vanskelig å gjennomskue nettbutikker som drives av kjeltringer. Her er våre seks gode råd om hvordan du kan unngå å bli lurt når du handler på nettet:

1. Er varen for billig? 

Hvis varen koster kun en brøkdel av hva tilsvarende produkter gjør, er det sannsynligvis ugler i mosen.

2. Tvilsomme betalingsløsninger

I suspekte nettbutikker er forsidene vanligvis fulle av logoer fra kjente kortselskaper og betalingsløsninger, men når du skal betale, er mulighetene mer begrenset. Prøv å finne en butikk hvor du kan betale med vanlige betalingskort.

3. Feil i teksten 

Luresider er drives ofte fra utlandet, og tekstene er ofte oversatt med Google Translate. Google Translate er ikke god i norsk grammatikk. Styr unna hjemmesider som er fulle av språkfeil.

4. Se etter e-merket 

Se etter merket Trygg e-handel; det viser at siden er godtkjent av handelsorganisasjonen Virke. Du skal kunne klikke på merket for å få mer informasjon.

5. Finnes norsk kontaktinformasjon? 

En ærlig og redelig nettbutikk har ingenting å skjule, og da bør det være mulig å finne norsk adresse og telefonnummer på siden.

6. Sjekk hvem som eier siden 

Har du mistanke om at alt ikke er som det skal, kan du undersøke hvem som eier hjemmesiden på adressen http://whois.domaintools.com/

> Slik unngår du å bli lurt på nettet

Ekstra: Hold øye med hjemmet når du ikke er der

Nå kan du få et overvåkingskamera med Komputer for alle.

Med et trådløst ip-kamera kan du sjekke om du har ubudne gjester når du er på jobb eller ferie. Med overvåkingskameraet kan du se hva som skjer i hjemmet ditt uansett hvor i verden du befinner deg.

Kameraet har en sensor som aktiveres når noen beveger seg i rommet. Kamerainnstillingene styrer du i en app fra en iOS- eller Android-enhet.

Få overvåkingskameraet og 2 utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50. Du sparer 709 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...